Fotograf:Brodogkorn.no Et ekstra godt og grovt brød med gresskarkjerner og honning. Bak brødene i små brødformer, så kan du lett fryse ned eller gi bort. Oppskriften er hentet fra vår nye bakabok "Grovt".
1. Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la stå på kjøkkenbenken i 20 minutter.
2. Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste fart i ca. 10 minutter. Bruk "tyggegummitesten" for å sjekke om deigen er ferdig eltet.
3. Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
4. Ta deigen ut på et lett melet bord. Del i to like store emner, og form emnene til avlange brød. Pensle brødene med vann, rull i gresskarkjerner, og legg i smurte brødformer (1 liter).
5. Dekk formene med plast eller et klede, og la brødene etterheve til dobbel størrelse.
6. Forvarm ovnen til 250 °C. Sett brødene inn på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek i ca. 45 minutter. Ha brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 32145)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2015-09-30
Oppdatert dato:2020-12-27