Fotograf:
Melk.no
Tebirks 3 (tebriks) inneholder
334 Kalorier,
29 g Karbo,
6 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Tebirks 3 (tebriks) har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tebirks 3 (tebriks) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10820 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Tebirks 3 (tebriks) med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 334.20 | 2 803.74 | 140.19 | Kcal |
Protein | 6.36 | 53.36 | 2.67 | gram |
Karbohydrat | 28.90 | 242.45 | 12.12 | gram |
Kostfiber | 2.44 | 20.47 | 1.02 | gram |
Fett | 20.92 | 175.51 | 8.78 | gram |
Mettet fett | 12.69 | 106.46 | 5.32 | gram |
Salt | 0.70 | 5.88 | 0.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.43 | Kr 20.39 | Kr 1.02 | .- |
Hele oppskriften veier | 839 totalt | 839 pr porsj | 42 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,59 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
stk
Godt til det meste.
I stekeovnen: 250 °C, ca. 8 minutter
Løs gjæren opp i vannet, rør i egg og salt. Ta i nesten alt melet og arbeid deigen raskt sammen. Deigen skal ikke heve, men kjevles ut med en gang. Ta på mer mel hvis det er nødvendig. Bruk ostehøvel og skjær smøret i tynne skiver. Fordel det over deigen, pakk den sammen, høvle på mer smør, pakk sammen deigen og kjevle ut på nytt. Hold på slik til alt smøret er kjevlet inn. Kjevle til slutt en rektangulær leiv, ca. 75 x 15 cm, og brett deigen to ganger. Skjær opp i biter, 3 - 4 cm brede. Legg dem på bakepapir eller smurt plate og la dem heve ca. 1 1/2 time. Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stek dem midt i ovnen og avkjøl på rist. Tebirks kan med fordel fryses.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 14595)
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-07-03
Oppdatert dato:2003-07-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift