Fotograf:
Melk.no
Selvom navnet skulle tilsi noe annet, lages faktisk wienerbrød mest i Skandinavia. På engelsk kalles det derfor også "danish pastry" (dansk bakverk). Oppskriften inneholder
359 Kalorier,
34 g Karbo,
9 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Wienerbrød eller kringle er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
16974 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Wienerbrød eller kringle med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 358.85 | 5 969.25 | 746.16 | Kcal |
Protein | 8.50 | 141.39 | 17.67 | gram |
Karbohydrat | 34.16 | 568.23 | 71.03 | gram |
Kostfiber | 3.07 | 51.07 | 6.38 | gram |
Fett | 20.23 | 336.51 | 42.06 | gram |
Mettet fett | 8.77 | 145.88 | 18.24 | gram |
Salt | 0.22 | 3.73 | 0.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.21 | Kr 53.40 | Kr 6.67 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 663 totalt | 1 663 pr porsj | 208 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,07 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
wienerbrød
I stekeovnen: 225 grader C, ca. 15 minutter
Vei opp melet. Tilsett egg og gjær som er rørt ut i kald melk. Ha i sukkeret og elt deigen lett. Kjevle den ut til et
rektangel. Høvle kaldt smør med ostehøvel og dekk 2/3 av langsiden og videre i tre fra kortsiden. Kjevle deigen ut igjen samtidig som smøret kjevles inn. Legg på resten av
smøret og brett sammen på nytt. La deigen hvile litt så den ikke blir seig. Kjevle den ut til en lang leiv.
Bland mandler, melis og eggehvite og fordel fyllet langs midten av deigen. Rull den sammen til en lang pølse og form den til
kringle, eller skjær den i skiver til wienerbrød.
Legg kringlen/wienerbrødene på smurt stekeplate og dekk til med plast. La det stå i kjøleskapet til neste dag.Ta det ut på
kjøkkenet og la det stå i romtemperatur til deigen er pent hevet.
Bland sammen eggeplomme og melk og pensle bakverket før steking.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 306)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-30
Oppdatert dato:2013-05-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift