Fotograf:Brodogkorn.no Svenske runde knekkebrød er både sunne, grove, og enkle å lage av hvetemel og sammalt hvete. De passer fint til frokost og holder deg mett frem til lunsj.
Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk bakebollen med plast. La deigen heve i ca. en time til minst dobbelt størrelse.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i 20 like store emner. Kjevle runde, tynne leiver. Stikk et hull i midten med et glass eller lignende. La dem etterheve i ca. 15 minutter. Prikk med en gaffel eller spisepinne.
Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 minutter. La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35587)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2020-12-29
Oppdatert dato:2020-12-29