Fotograf:Nirus Verden Parantha (se steg-for-steg fremgangsmåte) er primært et smørfylt frokostbrød som spises med chutney eller pickle sammen med varm melk eller en god masala chai. Når man skal lage de mer næringsrike eller kose seg ekstra, kan de fylles med forskjellige ting. Litt som fylt nan. Mvh Niru Kumra
Lag deigen for hånd eller i en eltemaskin.
La den stå og hvile i minimum 15 minutter på kjøkkenbenken. Ha litt vann på hånden og kna deigen med neven, deigen skal være smidig.
Lag et emne på ca 60 gr, rull denne i mel, kjevle en lompe på ca 6 cm i diameter. Fyll ca 50 g med krydret panirmasse i midten. Press sammen på toppen, rull i mel og kjevle forsiktig til ca 12 cm i diameter
Varm en stekepanne, ha i denne lompen (uten fett). Snu med en steke spade, når lompen skifter farge. Pensle med ½ -1 ts rapsolje, snu den igjen og gjør det samme på andre siden.
Serveres rykende varm med smørøye eller ghee, chutney og raita med spirede mungbønner for eksempel.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Nirus Verden
(Intern: 33322)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smørbrød Land:
India Innlagt dato:2017-10-09
Oppdatert dato:2017-10-09