Fotograf:
Brodogkorn.no
Bakerens gigantiske pikniksmørbrød inneholder
245 Kalorier,
34 g Karbo,
9 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Bakerens gigantiske pikniksmørbrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bakerens gigantiske pikniksmørbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4488 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bakerens gigantiske pikniksmørbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 244.53 | 4 583.96 | 1 145.99 | Kcal |
Protein | 8.56 | 160.47 | 40.12 | gram |
Karbohydrat | 34.22 | 641.49 | 160.37 | gram |
Kostfiber | 5.97 | 111.91 | 27.98 | gram |
Fett | 6.83 | 128.04 | 32.01 | gram |
Mettet fett | 0.62 | 11.62 | 2.91 | gram |
Salt | 0.77 | 14.49 | 3.62 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.53 | Kr 47.43 | Kr 11.86 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 875 totalt | 1 875 pr porsj | 469 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 55,97 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 4
Varm melken fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i deigbollen og rør den ut med litt av melken. Bland resten av melken i. Tilsett sukker, salt, olje, havregryn og kli. Ha i mel til deigen blir smidig og fin. Lag ikke deigen for fast. Elt den godt i kjøkkenmaskin eller for hånd. Bland valnøttene i til slutt. Dekk deigbollen med plast og la den heve i 30-40 minutter.
Form deigen til et rundt brød. Legg det i en godt smurt rund kakeform. Dekk med plast og etterhev brødet i 20-30 minutter.
Pensle med lunkent vann og pynt med valnøtter. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 40-50 minutter. Hvelv brødet ut og bank på underskorpen for å høre om brødet er ferdigstekt. Det skal høres en hul lyd når det er ferdig. Avkjøl brødet på rist.
Del brødet på tvers i tre eller fire. Bruk en lang og skarp kniv. Fyll hver etasje med en type pålegg i tillegg til grønnsaker (tomater, agurk, papirka, salat, mv) og krydderurter (basilikum, timian, oregano, mv). Kalkun, spekeskinke og vellagrede oster passer godt. Legg pikniksmørbrødet på et kakefat, skjær opp og server det som kakestykker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 25908)
Kategori:
Smørbrød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-06-13
Oppdatert dato:2009-06-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift