Fotograf:
Melk.no
Så god at du får lyst til å holde oppskriften og brødet for deg selv. Oppskriften inneholder
284 Kalorier,
36 g Karbo,
8 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Terjes hemmelige brød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6276 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Terjes hemmelige brød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 283.53 | 6 247.24 | 2 082.41 | Kcal |
Protein | 7.62 | 167.90 | 55.97 | gram |
Karbohydrat | 35.83 | 789.47 | 263.16 | gram |
Kostfiber | 4.06 | 89.46 | 29.82 | gram |
Fett | 11.29 | 248.76 | 82.92 | gram |
Mettet fett | 6.22 | 137.05 | 45.68 | gram |
Salt | 0.46 | 10.11 | 3.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.78 | Kr 39.22 | Kr 13.07 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 203 totalt | 2 203 pr porsj | 734 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,54 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 3
lubne brød
Bland gjær, vann, salt, egg, sirup og smeltet smør godt sammen. Knus bokhvete og linfrø i en hurtigmikser slik at de blir helt knust. Bland korn og linfrø inn i væsken sammen med sammalt mel og det meste av hvetemelet. Kna godt sammen til en smidig deig. Ha ikke i for mye hvetemel slik at deigen blir for fast. Dekk deigen, sett den et lunt sted og la heve til dobbelt størrelse.
Elt deigen sammen og del opp i tre emner som formes til runde brød. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og etterhev til dobbel størrelse.
Dryss et fint lag med hvetemel på og skjær et centimeterdypt snitt med en skarp kniv, tvers over brødet. Snittet vil vrenge seg under stekingen. Stek og avkjøl på rist.
I stekeovnen på midterste rille på 220 °C i ca 45 minutter, og på 230 °C de siste 5 minuttene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 300)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-19
Oppdatert dato:2013-12-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift