Fotograf:Rosemarie Pettersen Nydelig brød som smaker godt med ost ol. Eller som tilbehør til kjøttretter, pasta eller andre italienske retter. Vi har og noen oliven i deigen. Passer fint til fryseren
Focaccia ligner litt på pizzadeig og kan nesten bli en slags pizza om en har litt løk, oliven, ost, grønnsaker og kjøtt på toppen. Deigen kan og brukes som pizzadeig. Det er flere undertyper i Italia basert på hva som er i deigen av urter ol.
Smuldre gjær i en bolle og rør det ut i litt lunkent vann.
Tilsett salt, resten av vannet og olivenolje. Tilsett og det meste av melet og arbeid deigen godt.
Dekk med plast og sett til heving i ca 20-30 minutter
Del deigen i små biter, som formes til små brød som trykkes flate på bakepapir.
Dekk til og sett til heving igjen
Pensle de hevede brødene med olje og strø på urter, grovt salt, rosmarin osv
Stekes midt i ovnen ved 250 grader i ca 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Egner seg til frysing
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 17050)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Diett/allergi:
Uten melk Land:
Italia I fryser:
Ja
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2017-12-12
Oppdatert dato:2017-12-12
Lesere: 163013 totalt.