Fotograf:
Melk.no
Tebirks (tebriks) med valmuefrø inneholder
262 Kalorier,
37 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Tebirks (tebriks) med valmuefrø har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tebirks (tebriks) med valmuefrø er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 7 lesere
Lesere:
18465 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Tebirks (tebriks) med valmuefrø med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 262.24 | 2 579.13 | 151.71 | Kcal |
Protein | 6.47 | 63.63 | 3.74 | gram |
Karbohydrat | 37.24 | 366.26 | 21.54 | gram |
Kostfiber | 2.75 | 27.05 | 1.59 | gram |
Fett | 9.10 | 89.50 | 5.26 | gram |
Mettet fett | 5.44 | 53.50 | 3.15 | gram |
Salt | 0.48 | 4.76 | 0.28 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.34 | Kr 13.18 | Kr 0.78 | .- |
Hele oppskriften veier | 984 totalt | 984 pr porsj | 58 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 56,8 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 17
stk
I stekeovnen : 250 grader C, 12-15 minutter
Varm vann og smør til fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken i bakebollen. Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.
Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel, ca. 22 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet, og skjær 4 cm brede stykker. Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på lunt sted. Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over.
Stekes til de er gylne, sprø og gjennomstekte.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 299)
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-10
Oppdatert dato:2002-07-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift