Fotograf:Dansukker En av våre favoritter hjemme. Nydelig brød som smaker godt med ost ol. Eller som tilbehør til kjøttretter, pasta eller andre italienske retter. Passer fint til fryseren
Oppskriften inneholder 257 Kalorier, 33 g Karbo, 6 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bruk helst kjøkkenmaskin, det er lang arbeidstid på brødet. Smuldre gjæren i bakebollen og hell på vannet og sirupen, rør til alt er oppløst. Tilsett melet og krydderet, og arbeid deigen på lav hastighet i 2-3 minutter. Oljen blandes i, og deigen arbeides i ytterligere 10 minutter. Tilsett saltet og arbeid deigen på høy hastighet til deigen slipper bollen, 5-8 minutter.
Pensle en langpanne med olivenolje, og legg i deigen. Pensle oversiden med olivenolje og dekker deretter til med plastfolie. La deigen heve i 2 timer. Hvelv deigen på melet bakebord, og skjær den i tre lengder som igjen skjæres i 5-6 like store emner. Løft over på en plate med bakepapir. Bland olivenolje og revet hvitløk. Lag fordypninger med fingrene i deigemnene, og pensle med oljen. Trykk ned to halve oliven og et par biter tomat i hver del. Strø over pinjekjerner og flaksalt. Sett inn platen i varm ovn, 250°, og sprut inn rikelig med vann ved hjelp av en sprutflaske. Stek i 8 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Fryste brød varmes et par minutter i ovnen før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 2118969380)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Diett/allergi:
Uten melk Land:
Italia I fryser:
Ja
Innlagt dato:2017-12-12
Oppdatert dato:2017-12-12