Påskeharebrød med gulrot og honning



Påskeharebrød med gulrot og honning oppskrift.
Fotograf: Hege Ynn Jødal
Et velsmakende og barnevennlig påskeharebrød. Brødet er enkelt å lage og en morsom påskeaktivitet for store og små.

Oppskriften inneholder 261 Kalorier, 40 g Karbo, 9 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Påskeharebrød med gulrot og honning er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 890 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
40grsmør
1,5dlmelk
2sshonning
1stkegg
1,5dlfinrevet gulrot
0,5pakketørrgjær
450grsiktet hvetemel
0,5tssalt
1stkegg til harens mage
1stkEgg til pensling




Kalorier og næringsinnhold i Påskeharebrød med gulrot og honning med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier260.722 398.15Kcal
Protein9.2184.72gram
Karbohydrat40.16369.40gram
Kostfiber2.8225.94gram
Fett6.4058.87gram
Mettet fett3.0127.69gram
Salt0.514.69gram
Pris på oppskriftenKr 2.56Kr 23.55Kr .-
Hele oppskriften veier920 totalt920 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo61,61 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken i det smeltede smøret og varm blandingen forsiktig til den er lunken.
Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen godt til den samler seg og slipper bollen. Det tar ca. 10 minutter. Hvis deigen er for løs kan man tilsette litt mer mel. Om den virker for fast kan man tilsette litt vann.
Dekk bollen med et klede og la deigen hvile i 10 minutter.
Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i to like store deler, legg den ene delen til siden.
Del ca 1/4 av deigen foran deg og rull til en fin ball. Trykk den litt flat på et bakepapir. Dette blir harens hode. Del den resterende 3/4 av deigen i to like deler og rull ut i to like lange pølser (ca 35 cm). Snurr disse rundt hverandre og lag en sirkel (krans) som blir harens kropp. Denne plasseres rett under harens hode på bakepapiret.

Ta deigen du la til siden og del i fire like store deler. To av disse rulles ut til lange pølser (ca 30 cm) som blir til harens ører. Brett pølsene i to og plasser på toppen av harens hode, med endene litt under hodet.
Ta en deigklump og del i to. Form to baller som plasseres nederst på sidene av harens kropp som harens bakben.
Ta den siste deigklumpen og del i tre like deler. To av dem rulles til baller og plasseres på hver sin side av øvre del av harens kropp til forlabber.
Riv en liten bit av den siste deigklumpen og rull til en liten kule som blir harens nese. Plasser denne midt på harens hode.

Siste del av deigen deles i to og trilles til kuler. Disse plasseres rett under nesen på harens hode og blir harens kinn. Legg et rått egg midt på harens mage.
Dekk haren med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve i en time.
Pensle harens overflate forsiktig med pisket egg. Bruk to rosiner eller lignende til øyne på haren.
Stek brødet midt i ovnen på 180°C i ca. 20 minutter.
Flytt brødet til en rist og la det kjøle seg ned.

Oppskriften er laget av Hilde Husby Knustad som var en av finalistene i brød og korn sin påskebrødkonkurranse i 2020.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 36313)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Innlagt dato:2022-03-27
Oppdatert dato:2022-03-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grovt surdeigsbrød med havre.Grovt surdeigsbrød med havre.
Denne retten har 198,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kuvertbrød med appelsin og sviske.Kuvertbrød med appelsin og sviske.
Denne retten har 225,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tortilla.Tortilla.
Denne retten har 200,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmebakt flatbrød 2.Hjemmebakt flatbrød 2.
Denne retten har 198,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pita brød.Pita brød.
Denne retten har 215,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smørloff.Smørloff.
Denne retten har 264,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Focaccia.Focaccia.
Denne retten har 287,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskebrød med dekor.Påskebrød med dekor.
Denne retten har 234,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eltefrie bagetter.Eltefrie bagetter.
Denne retten har 234,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sami Láibi.Sami Láibi.
Denne retten har 142,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ciabatta-grunnoppskrift.Ciabatta-grunnoppskrift.
Denne retten har 184,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helena’s corn bread.Helena’s corn bread.
Denne retten har 235,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød 8.Flatbrød 8.
Denne retten har 198,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saftig brød med blåbær eller bjørnebær.Saftig brød med blåbær eller bjørnebær.
Denne retten har 257,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stollen.Stollen.
Denne retten har 307,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.