Gå til forsiden av matoppskrift.no

Meld på nyhetsbrev
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Solfylte påskekaker

Oppdatertdato: 2010-04-04 Publisert: Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: mat.no


Vi tenker sol og appelsin når vi tenker påske, - og mye gult. Her får du noen tips til påskebaksten som er solfylt og påskegul! Ha en smakfull påske med solgul bakst.
Påskeferien nærmer seg og velfortjente feriedager venter. Mange velger å feire påskehelgen hjemme, mens snø og sol lokker noen til fjells eller andre igjen til sjøen. Uansett hvor vi er er det tid og stemning for late dager og kos. God mat og drikke frister, og noe godt til kaffen. Baksten kan gjøres ferdig hjemme hvis du skal reise på hytta eller du hygger deg med baksten hjemme uansett.

Appelsinmuffins

Her har vi både appelsin og gule aprikoser. Lettvinte muffins som er enkle å bake og ta med på tur. 12 store eller 24 små

100 g tørkede aprikoser
5 dl hvetemel
1 ss kardemomme
3 dl sukker
4 egg
100 g smeltet smør
2 dl yoghurt naturell
2 ss presset appelsinsaft (konsentrert juice)

I stekeovnen: 200 °C, ca. 20 minutter for de store og ca. 15 minutter for de små

Grovhakk aprikosene og bland dem med mel, kardemomme og sukker. Visp sammen egg, smeltet, avkjølt smør, yoghurt og juice og rør det i melblandingen. Fyll deigen i store eller små muffinsformer og stek dem midt i ovnen.
Bland litt melis og vann (bruk gjerne melis med gul farge) og smør det på muffinsen. Ekstra påskegule blir kakene hvis du blander litt gul konditorfarge med kokosmasse og drysser det oppå melisen.

Aprikos-sjokoladekake

En meget saftig og god kake som bare blir bedre jo lengre den får stå.

150 g smør
1 ½ dl sukker
3 egg
150 g marsipanmasse
½ dl kakao
2 ts vaniljesukker
2 ½ dl hvetemel
½ ts bakepulver
1 boks (ca. 200 g) aprikoser
50 g hakkede valnøtter

Rund form, ca.24 cm i diameter
I stekeovnen: 200 °C i ca. 45 minutter

Smelt smøret og avkjøl det litt. Rør sukker og egg i det lunkne smøret. Finriv marsipanmasse og bland det i. Bland det tørre og rør det i deigen slik at den blir glatt. Hell deigen i en godt smurt form. La aprikosene få renne av seg, skjær dem i biter og legg dem oppå deigen, gjerne i et fint mønster. Hakk nøttene og dryss det over. Stek kaken i nedre del av oven.
Dette er også en kjempegod kake å servere som en dessert etter middagen, da gjerne med en kremklatt eller litt is.

Påskens suksessterte

Nesten som den tradisjonelle suksessterten. Riktig noe for ”slikkemunner”.

Bunn:
4 eggehviter
200 g melis
250 g mandler, malte

Suksesskrem:
4 eggeplommer
½ dl lys sirup
1 dl sukker
½ dl kremfløte
revet skall av ½ sitron
150 g smør

hakkede mandler

Rund kakeform, 26 cm i diameter
I stekeovn: 175 °C, ca. 35 minutter

Skill eggeplomme og hvite. Visp hvitene stive, dryss i melis etter hvert som du visper slik at det blir en fin masse. Rør inn de malte mandlene. Hell røren i en godt smurt form og stek kaken. Avkjøl kaken og del den i to. Bland eggeplommer, sirup og sukker i en kjele og varm opp under omrøring. Når blandingen tykner, må ikke koke, tar du i sitronskall og rør inn smør i biter. Rør godt slik at blandingen blir glatt og fin. Settes kjølig ca. 1 time slik at det tykner. Fordel halvparten av kremen på den nedre delen av kaken, legg på neste lag og dekk kaken med resten av kremen. Dryss på hakkede mandler eller mandelflan.

Rullekake med appelsin og sjokolade

Rullekake er enkelt å lage og er enkel å frakte med seg, enten til fjells eller til sjøen.
Appelsin og sjokolade er alltid en smakssuksess.

3 egg
1 ½ dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll: 4 dl ferdig vaniljekrem

Sjokoladeglasur med appelsin:
1 dl melis
1 ss kakao
1 ss presset appelsinsaft
2 ss smeltet smør

Langpanne, ca. 30x35cm
I stekeovnen: 250 °C, ca. 5 minutter

Visp eggedosis av egg og sukker, Bland forsiktig inn mel blandet med bakepulver. Hell røren i langpanne som er kledd med bakepapir og stek den midt i ovnen. Hvelv kaken ut på kjøkkenhåndklede eller matpapir strødd med sukker. La langpannen ligge oven kaken mens den avkjøles. Fordel vaniljekremen på kakebunnen og rull sammen fra langsiden. La skjøten ligge ned, da holden bedre sammen. Bland ingrediensene til glasuren og smør den på kaken. Pynt evt. med strimlet appelsinskall eller syltet appelsinskall.

Skolebrød - Solskinnsboller

Solskinnsboller er det mange som kaller disse. Enkle å lage og tåler godt frysing. Lag mange, frys dem og ta frem etter hvert som du ønsker.
ca.16 stk.

100 g smør
3 ½ dl melk, gjerne lettmelk
50 g (1 pk.) gjær
1 dl ( 90 g) sukker
1 ts kardemomme
½ ts salt
ca. 500 g hvetemel

ca. 2 dl ferdig vaniljekrem

melisglasur
kokosmasse

I stekeovnen: 225 °C, 12 - 15 minutter

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. ¾ time. Elt deigen lett på bakebordet og trill den til en pølse. Del den i jevnt store emne(ca. 16 stk.), trill dem som til boller, klem dem litt flate. Lag en fordypning midt i bollen og ha i ca. 1 ss vaniljekrem. Etterhev skolebrødene under plast på lunt sted ca. 15 minutter og stek dem. Avkjøl på rist før melisglasur smøres rundt vaniljekremen og kokosmasse strøs på.

Appelsinkake

En saftig kake med smak av påske og appelsin!

200 g smør
2 dl sukker
3 egg
revet skall av 1 appelsin
½ dl saft av appelsin eller appelsinjuice
50 g (1/2 pose) hakket, syltet appelsinskall
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Glasur:
2 dl melis
1 ½ ss appelsinsaft
revet appelsinskall eller syltet appelsinskall

Randform eller avlang form, 1 ½ liter
I stekeovnen: 175 °C, ca. 45 minutter for randform og ca. 50 minutter for avlang form

Rør smør og sukker lett og porøst. Rør i eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaften/juicen og nesten alt skallet (hold eventuelt igjen litt til pynt). Bland syltet appelsinskall og bakepulver med melet. Bland det i deigen. Rør ikke for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn. Smør og strø kakeformen og hell i deigen. Stek kaken, ta den ut av ovnen og la den stå ca. 5 minutter i formen før du hvelver den ut. Avkjøles på rist. Rør sammen melis og appelsinsaft og bre det over kaken. Pynt med appelsinskall, friskt eller syltet. Kaken kan med fordel fryses, men gjør det uten glasuren på.


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:165

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.