Solfylte påskekaker

Oppdatertdato: 2018-03-25 Publisert: Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




Påskehelgen nærmer seg og velfortjente feriedager venter. Mange velger å feire påskehelgen hjemme, mens snø og sol lokker noen til fjells eller andre igjen til sjøen. Uansett hvor vi er er det tid og stemning for late dager og kos. God mat og drikke frister, og noe godt til kaffen. Baksten kan gjøres ferdig hjemme hvis du skal reise på hytta eller du hygger deg med baksten hjemme uansett.

Vi tenker sol og appelsin når vi tenker påske, - og mye gult. Her får du noen tips til påskebaksten som er solfylt og påskegul! Ha en smakfull påske med solgul bakst.




Appelsinkake til turen


Prøv også Appelsinkake til turen.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

200 g meierismør
2 dl sukker
3 stk egg
½ dl appelsinjuice(eller saft av appelsin)
revet skall av 1 stk appelsin
50 g syltet appelsinskall
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Glasur:
2 dl melis
1 ½ ss appelsinsaft
20 g syltet appelsinskall(eller revet appelsinskall)


Appelsinen er en selvsagt følgesvenn til skituren, men litt variasjon en gang iblant skader jo ingen. Så hvorfor ikke overraske familie eller venner med denne kaken på turen?


Fremgangsmåte

Rør smør og sukker lett og porøst. Rør i eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaften/juicen og nesten alt skallet (hold eventuelt igjen litt til pynt). Bland syltet appelsinskall og bakepulver med mel. Bland det i deigen. Rør ikke for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn. Smør og strø kakeformen og hell i deigen.

Stek kaken, ta den ut av ovnen og la den stå ca 5 minutter i formen før du hvelver den ut. Avkjøles på rist. Rør sammen melis og appelsinsaft og bre det over kaken. Pynt med appelsinskall, friskt eller syltet.

Kaken kan med fordel fryses, men gjør det uten glasuren på.

Bruk en randform, eller avlang form, på 1 ½ l til en kake på 8 porsjoner.
I stekeovnen: 175 °C, ca 45 minutter for randform og ca 50 minutter for avlang form

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 377,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Appelsinmuffins 2


Prøv også Appelsinmuffins 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

5 egg,
4 dl sukker,
3 dl fløte,
100 g smeltet margarin,
revet skall av 2 appelsiner,
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver,
4 ts vaniljesukker


Nydelige muffins med god appelsinsmak. Og med glasur med appelsinsaft og litt ekstra reven skall blir de perfekte. Vi lagde og noen med slik kakepynt fra Dr Oetker. Virkelig godt.


Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett fløten og godt avkjølt smeltet smør. Bland det tørre og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Fyll muffinsformene vel halvfulle og stek dem midt i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Før kakene serveres pyntes de med melisglasur.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 339,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Suksessterte


Prøv også Suksessterte.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

250 g malte mandler
250 g melis
5 eggehviter

Fyll:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
150 g smør
1 ts vaniljesukker
1/2 pl. Kokesjokolade



Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene lett og bland inn malte mandler og sukker/melis. Fordel massen i to like store, runde former som er godt smurte. Formene bør være ca 24 cm diameter. Sett formene inn ved 180 C i bunnen av ovnen. Steketiden er ca 20 minutter. Avkjøl.

Rør sammen fløte, eggeplommer og sukker i en kjele og varm det forsiktig opp til det tykner. Avkjøl. Rør inn mykt smør og vaniljesukker. Smelt sjokoladen over vannbad og bland den inn i en del av smørkremen.

Fyll kaken med den gule smørkremen og pynt med den brune oppå.

Du kan også la all smørekrem være gul og strø revet sjokolade over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 428,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Appelsinkake 6.

Appelsinkake 6


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2013
Denne retten tar ca 50 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

125 g smør eller margarin
200 g sukker (ca. 2 1/2 dl)
3 egg
revet skall av 1 appelsin
150 g hvetemel (ca. 2 1/2 dl)
1 ts bakepulver
1/2 dl nypresset appelsinsaft
GLASUR
120 g melis (2 dl)
2 ss appelsinsaft
(litt vann)



Enkel og grei kake. Steker ganske fort


Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt. Bland i appelsinsaft og skall.

Sikt i mel og bakepulver og rør om.

Hell røren i en smurt og strødd form.

Stek kaken.

Glaser kaken med appelsinglasur. Strø eventuelt med hakket syltet appelsinskall eller hakkede ristede mandler.
Bruk avlang form
Stekes ved 175 grader i 35-45 min. Prøv med en bakepinne fra 35 min

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 351,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skolebrød fra Svein.

Skolebrød fra Svein


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.10.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Svein Valle
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1/2 kg hvetemel
100 g margarin
100 g farin
1/2 ts kardemomme
3 dl melk
50 g gjær
1 egg

Eggekrem
2 1/2 dl melk
1 egg
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker
1 1/2 ss potetmel


Nydelige skolebrød eller skoleboller som våre ble. Jeg har mange oppskrifter på denne typen og det fins mange navn. Og vi baker disse med jevne mellomrom. Etter hvert som en har gjort det noen ganger så går det raskt å sette en søt hvetedeig. Vi brukte ferdig vaniljekrem her. Og denne gangen lagde vi de høyere enn vanlig så det ble vel skoleboller da


Fremgangsmåte

Smøres smuldres i melet. Ha i det tørre + lunket melk med gjær og egg
Heves 45 min og trilles ut til 16 skolebrød. Etterheves 45 min og fylles med eggekrem i en grop i midten, eller vaniljekrem
Stekes ved 225 grader i ca 15 min.
Glaseres med melis og strøes med kokos

Eggekrem
Røres sammen og tyknes over varme

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 236,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sachertorte 3.

Sachertorte 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.11.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

bunn:
125 g meierismør
125 g sukker
4 stk. eggeplomme
100 g kokesjokolade
125 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
50 g mandler , malte
4 stk. eggehvite

fyll og pynt:
400 g hermetiske aprikoser
200 g marsipan

glasur:
4 ss kokosfett (delfiafett) , smeltet
2 pl. kokesjokolade
50 g melis
½ ss pulverkaffe



Fremgangsmåte

Rør romtemperert smør og sukker til en luftig krem. Bland eggeplommene forsiktig i smørkremen. Tilsett revet sjokolade, mel, bakepulver og mandler.Rør tilslutt i stivvispede eggehviter.
Hell røren i en smurt form og stek den.
Mos aprikosene i foodprocessor. Del kaken i to eller tre lag og dynk bunnene med saft fra aprikosboksen. Bre aprikosmos over kakebunnene og legg på topplaget.

Kjevle halvparten av marsipanen til en rund leiv som dekker hele kaken og bre den lett og pent over kaken.
La sjokoladebitene smelte i det varme fettet og tilsett melis og kaffepulver. Rør til blandingen er jevn og glatt. Avkjøl litt og bre glasuren over hele kaken og la den stivne i kjøleskapet.

Bruk resten av marsipanen til å pynte kaken med. Vi har laget kant rundt kaken av tynne skiver marsipan som er rullet til en pølse. Bokstavene er også laget av marsipan, men her kan vi også sprøyte på krem.

En bolle vispet kremfløte er godt ved siden av en slik søt kake.
Rund kakeform, 24 cm i diameter (til en kake på 8-10 porsjoner)
I stekeovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter.

Dette er en av klassikerne blant sjokoladekaker. Er man på besøk i Østerrike, er et besøk i ett av de mange konditoriene obligatorisk. Nettopp for å spise deres Sachertorte. "De lærde" strides imidlertid litt om enkelthetene i oppskriften, men utgangspunktet er alltid en sjokoladekakebunn.
Noen vil ha smeltet sjokolade, andre vil ha revet sjokolade. Noen vil ha sukker andre vil ha melis. Mange sløyfer også mandler i bunnen, men pynter kaken med hele mandler istedenfor.
Sjokoladebunnen blir alltid fylt med aprikos, enten som marmelade eller moste hermetiske frukter. Den fylte Sachertorten overstrykes alltid av en sjokoladeglasur. Noen vil i tillegg ha et lag marsipan under glasuren.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 389,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremede sitronkaker.

Kremede sitronkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.11.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2,5 dl knuste søte kjeks
1,2 dl hvetemel + 2 ss
0,6 dl brunt sukker
0,6 dl margarin hard
250 gr philadelphia
2,4 dl sukker
2 egg
3 ss sitronskall hakket
0,6 dl frisk sitronsaft
0,5 ts bakepulver
2 ss melis


En kake vi fant på den Canadiske siden til Kraftfood. Disse er utrolig gode og anbefales virkelig.


Fremgangsmåte

Varm ovnen til 175c
Kle en 20 cm firkantet skypanne med folie, og la endene av folien legge seg over sidene. Bland kakesmuler, mel og brunt sukker i en bolle. Smuldre margarinen ned i blandingen og rør litt sammen. Press denne blandingen ned i formen slik at bunnen dekkes. Bakes i 15 minutter.

I mellomtiden, pisk philadelphia og sukker sammen. Ha i egg og 2 ss mel. Blandes godt før sitronskall, juice og bakepulver blandes inn.

Hell røren over kjeksbunnen og stek ekstra 25 minutter, eller til blandingene er stivnet gjennom.Kjøl ned i ett par timer.
Løft kaken ut av formen, dryss med melis, resten av sitronskallet og skjær i kvadrater.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 308,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladerullekake med banankrem.

Sjokoladerullekake med banankrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.11.2015
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Petra Åmot
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

RULLEKAKEN:
3 egg
1 dl (90 g) sukker
1 dl (60 g) hvetemel
1/1 ts bakepulver
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker

BANANKREMFYLL:
2 dl kremfløte
1 banan, moset


Rullekake som er rask å lage. Følg oppskriften nøye mht mål. Vi brukte langpanne i full størrelse. Ser tynt ut, men hever en del.
Og husk å dekke til med noe tett når den kjøles ned. Da er den myk når den skal rulles.
Når vi skal rulle en rullekake gjør vi følgende.
Hvelv kaken forsiktig på ett bakepapir som gjerne kan drysses med litt sukker.
Smør utover fyllet over hele kaken. Rull fra den ene kortenden ved å løfte opp papiret mens du ruller. Dvs legg over med papir, brett papir, rull igjen, ta vekk osv.
Dryss så over litt melis eller du kan pynte med melisglasur, krem, bananer eller syltetøy. La den stå litt kaldt før den skjæres i skiver.


Fremgangsmåte

1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne med evt bakepapir. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Bland stivpisket kremfløte med den mosede bananen og evt hakkede nøtter, som smøres jevnt på kaken. Rull kaken sammen og legg den forsiktig over på et serveringsfat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 290,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:165





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.