Sjokoladerullekake med banankrem



Sjokoladerullekake med banankrem oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Rullekake som er rask å lage. Følg oppskriften nøye mht mål. Vi brukte langpanne i full størrelse. Ser tynt ut, men hever en del.
Og husk å dekke til med noe tett når den kjøles ned. Da er den myk når den skal rulles.
Når vi skal rulle en rullekake gjør vi følgende.
Hvelv kaken forsiktig på ett bakepapir som gjerne kan drysses med litt sukker.
Smør utover fyllet over hele kaken. Rull fra den ene kortenden ved å løfte opp papiret mens du ruller. Dvs legg over med papir, brett papir, rull igjen, ta vekk osv.
Dryss så over litt melis eller du kan pynte med melisglasur, krem, bananer eller syltetøy. La den stå litt kaldt før den skjæres i skiver.


Oppskriften inneholder 287 Kalorier, 23 g Karbo, 6 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladerullekake med banankrem er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 15 lesere
Lesere: 45039 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

RULLEKAKEN:

3stkegg
1dlsukker
1dlhvetemel
1tsbakepulver
3sskakao
1tsvaniljesukker

BANANKREMFYLL:

2dlkremfløte
1stkbanan, moset
50grhakkede nøtter




Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladerullekake med banankrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier287.242 031.71203.17Kcal
Protein6.4145.344.53gram
Karbohydrat23.09163.3216.33gram
Kostfiber1.9113.511.35gram
Fett18.38130.0113.00gram
Mettet fett8.0056.595.66gram
Salt0.342.390.24gram
Pris på oppskriftenKr 4.64Kr 32.82Kr 3.28.-
Hele oppskriften veier707 totalt707 pr porsj71 pr stk gram
Energiprosent fra karbo32,15 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 stykker

1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne med evt bakepapir. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Bland stivpisket kremfløte med den mosede bananen og evt hakkede nøtter, som smøres jevnt på kaken. Rull kaken sammen og legg den forsiktig over på et serveringsfat.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Petra Åmot
(Intern: 2118969789)
Tilberedningstid: 20 min
Kategori: Rullekake
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2015-11-18
Oppdatert dato:2015-11-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladerullekake med banankrem.Sjokoladerullekake med banankrem.
Denne retten har 287,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.