Fotograf:Rosemarie Rodriguez Rullekake som er rask å lage. Følg oppskriften nøye mht mål. Vi brukte langpanne i full størrelse. Ser tynt ut, men hever en del.
Og husk å dekke til med noe tett når den kjøles ned. Da er den myk når den skal rulles.
Når vi skal rulle en rullekake gjør vi følgende. Hvelv kaken forsiktig på ett bakepapir som gjerne kan drysses med litt sukker.
Smør utover fyllet over hele kaken. Rull fra den ene kortenden ved å løfte opp papiret mens du ruller. Dvs legg over med papir, brett papir, rull igjen, ta vekk osv.
Dryss så over litt melis eller du kan pynte med melisglasur, krem, bananer eller syltetøy. La den stå litt kaldt før den skjæres i skiver.
1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne med evt bakepapir. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Bland stivpisket kremfløte med den mosede bananen og evt hakkede nøtter, som smøres jevnt på kaken. Rull kaken sammen og legg den forsiktig over på et serveringsfat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Petra Åmot
(Intern: 2118969789)
Tilberedningstid:
20 min
Kategori:
Rullekake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2015-11-18
Oppdatert dato:2015-11-18