Brød til grillmat


Oppdatertdato: 2021-07-22 Tema: Brød Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Kilder: brodogkorn.no


Sommeren er her, og grillsesongen har startet for fullt. Enten det er hjemme i hagen, i parken, i skogen eller langs sjøen. Grilling er sosial, morsomt og utrolig godt. Duften av grillmat, tilberedning av maten i samvær, og det sosiale rundt bordet hever smaken på måltidet! Her finner du forslag til forretter, tilbehør til hovedretter og desserter som lages på grillen, hvor brød og korn er av hovedingrediensene.


Annonse



Grillet bruschetta med tapenade og bakte tomater


Prøv også Grillet bruschetta med tapenade og bakte tomater.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.02.2022
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

4 skive landbrød
1 båt hvitløk
4 ss olivenolje til pensling
16 stk cherrytomat, rød
2 ss olivenolje
2 ts grovt salt
4 ss tapenade
¼ potte frisk basilikum


Dette er retten som gir gode sommerminner. Deilig bruchetta med tapenade og bakt tomat. Enkelt å lage på grillen.


Fremgangsmåte

Del hvitløksbåten i to og gni dem over brødskivene. Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider. Grill dem til de har fått en gylden stekeskorpe.

Legg tomatene i en ildfast form. Ha over olivenolje og strø på salt. Sett formen på grillen med lokk over i 8-10 minutter.

Fordel tapenade og basilikum på skivene og topp med bakte tomater.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet bruschetta med spekeskinke


Prøv også Grillet bruschetta med spekeskinke.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.02.2022
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

8 skive spekeskinke
4 skive landbrød
1 båt hvitløk
4 ss olivenolje til pensling
4 ss aïoli
8 stk cherrytomat på stilk
2 ss olivenolje
1 ts grovt salt


Bruschetta kan lages på grillen. En frisk og enkel italiensk sommerrett, som tar lite tid.


Fremgangsmåte

1. Del hvitløksbåten i to og gni dem over brødskivene. Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider.Grill til de har fått en gyllen stekeskorpe.
2. Legg tomatene i en ildfast form. Ha over olivenolje og strø på salt. Sett formen på grillen med lokk over i 8-10 minutter.
3. Smør aÏoli på skivene og legg spekeskinke. Topp det hele med bakte tomater.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 282,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pinnebrød 2


Prøv også Pinnebrød 2.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2014
Denne retten tar ca 10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

250 g hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts margarin
1.5 dl melk/vann


Pinnebrøddeigen lages hjemme før turen og tas med i en tett plastpose. Fin på turen og feks rundt en ferdig pølse


Fremgangsmåte

Bland det tørre og spe med væske til passe deig.
Ved bålet rulles deig rundt en pinne og stekes på glørne til det slipper pinnen. Pass på så det ikke svir seg.
Brødet kan evt stekes rundt en ferdigstekt pølse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 228,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillede musliskiver.

Grillede musliskiver


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2009
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

4 skive müslibrød
4 ss kremost naturell
8 stk jordbær



En enkel grilldessert av den mer sunne typen, med grovt brød og jordbær


Fremgangsmåte

Skjær tynne skiver av müslibrødet. Legg det på grillen i 1-2 minutter på hver side.
Smør et passe tykt lag med kremost på skivene og del dem i to.
Legg på skiver av jordbær til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 158,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dessertspyd på grillen.

Dessertspyd på grillen


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.06.2009
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

4 skive formkake
4 ss appelsinjuice
1 stk mango
12 stk marshmallows
4 stk grillspyd


Enkle dessertspyd for perfekte grilldager. Både formkake, mango og marshmallows. Kanskje en ny sommerhit?


Fremgangsmåte

Skjær formkakeskivende i 2 x 2 cm biter og pensle dem med appelsinjuice.
Skrell og del mangoen i 2 x 2 cm biter. Tre formkake, mango og marshmallows på grillspyd.
Legg spydene på grillen i 5 minutter til de er lune og har fått litt farge. Snu dem rundt av og til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 187,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød.

Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.07.2009
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 dl melk
½ pk gjær
1 ts sukker
½ ts salt
3 ss olje
200 g sammalt hvete, fin
250 g hvetemel


Dette er for entusiastene som ønsker det lille ekstra. Et godt og grovere alternativ til fint kjøpebrød


Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 12 pølsebrød eller 8 hamburgerbrød.

Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i tolv like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.
Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk brødene med klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 °C i 10-15 minutter til de er lyse brune. Avkjøl på rist.

Tips: Strø gjerne sesamfrø på hamburgerbrødene før steking. Det gir en ekstra god smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 241,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smores.

Smores


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.02.2011
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

30 stk byggkjeks eller det antall du ønsker
15 stk sjokolade ruter
15 stk marshmallows


Denne desserten vil du bare elske. Navnet s'mores kommer av at når du først har smakt en, så vil du alltid ha mer (more)!


Fremgangsmåte

Bak først byggkjeks. La kjeksene avkjøles før du bruker de til S'mores. 30 byggkjeks gir 15 S'mores.

S'mores:
Legg en rute med sjokolade på hver kjeks.
Ha marshmallows på et spydd og grill dem til de blir gylne.
Legg en varm marshmallow oppå hver sjokoladebit, legg en ny kjeks over det hele og vent et par minutter til sjokoladen smelter av marshmallowen.
Nyt!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 446,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 58,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde lomper.

Hjemmelagde lomper


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.07.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

1 kg potet
1 ts salt
1,5 dl hvetemel
1 dl rugmel, fint
hvetemel til utbaking


Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv!


Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

Kok potetene med skallet på. Mos dem sammen med 1 ts salt. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.

Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.

Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 110,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pinnebrød med chorizo.

Pinnebrød med chorizo


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

200 g chorizopølse
½ potte frisk basilikum
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl olje
2 dl lunkent vann


Pinnebrød kan lages i mange varianter og kan stekes både på grillen eller over bålet. Her er en gourmetvariant med chorizopølse og basilikum.


Fremgangsmåte

Bland det tørre. Spe med vann og olje til du får en smidig deig. Finhakk chorizo og basilikum og elt det godt inn i deigen. Del deigen i fire klumper. Tvinn dem rundt en pinne.

Stek brødet på grill eller bål til det er gjennomstekt og slipper pinnen.

Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spyd og lage «pølse i slåbrok». Bruk gjerne andre smakstilsetninger som f. eks oliven og soltørkede tomater eller sesamfrø.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 323,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smuldrepai med bær.

Smuldrepai med bær


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.02.2011
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

200 g hvetemel
200 g smør
200 g sukker
3 dl bringebær
3 dl blåbær


Smuldrepai er en enklere variant av en pai, men smaker minst like godt. Varier den gjerne med andre bær og frukter.


Fremgangsmåte

Fordel bærene i ildfaste porsjonsformer. Smuldre sammen mel, smør og sukker. Fordel dette over bærene. Stek på grill med lokk til skorpen er sprø og gyllen.

Serveres lunken. Krem, pisket rømme med vaniljesukker, eller iskrem er godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 342,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1630



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.