Sommeren er her, og grillsesongen har startet for fullt. Enten det er hjemme i hagen, i parken, i skogen eller langs sjøen. Grilling er sosial, morsomt og utrolig godt. Duften av grillmat, tilberedning av maten i samvær, og det sosiale rundt bordet hever smaken på måltidet! Her finner du forslag til forretter, tilbehør til hovedretter og desserter som lages på grillen, hvor brød og korn er av hovedingrediensene.
Grillet bruschetta med tapenade og bakte tomater
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.02.2022Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
4 skive landbrød
1 båt hvitløk
4 ss olivenolje til pensling
16 stk cherrytomat, rød
2 ss olivenolje
2 ts grovt salt
4 ss tapenade
¼ potte frisk basilikum
Dette er retten som gir gode sommerminner. Deilig bruchetta med tapenade og bakt tomat. Enkelt å lage på grillen.Fremgangsmåte
Del hvitløksbåten i to og gni dem over brødskivene. Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider. Grill dem til de har fått en gylden stekeskorpe.
Legg tomatene i en ildfast form. Ha over olivenolje og strø på salt. Sett formen på grillen med lokk over i 8-10 minutter.
Fordel tapenade og basilikum på skivene og topp med bakte tomater.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet bruschetta med spekeskinke
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.02.2022Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
8 skive spekeskinke
4 skive landbrød
1 båt hvitløk
4 ss olivenolje til pensling
4 ss aïoli
8 stk cherrytomat på stilk
2 ss olivenolje
1 ts grovt salt
Bruschetta kan lages på grillen. En frisk og enkel italiensk sommerrett, som tar lite tid.Fremgangsmåte
1. Del hvitløksbåten i to og gni dem over brødskivene. Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider.Grill til de har fått en gyllen stekeskorpe.
2. Legg tomatene i en ildfast form. Ha over olivenolje og strø på salt. Sett formen på grillen med lokk over i 8-10 minutter.
3. Smør aÏoli på skivene og legg spekeskinke. Topp det hele med bakte tomater.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
282,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pinnebrød 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2014Denne retten tar ca
10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
250 g hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts margarin
1.5 dl melk/vann
Pinnebrøddeigen lages hjemme før turen og tas med i en tett plastpose. Fin på turen og feks rundt en ferdig pølseFremgangsmåte
Bland det tørre og spe med væske til passe deig.
Ved bålet rulles deig rundt en pinne og stekes på glørne til det slipper pinnen. Pass på så det ikke svir seg.
Brødet kan evt stekes rundt en ferdigstekt pølse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
228,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Grillede musliskiver
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.07.2009Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
4 skive müslibrød
4 ss kremost naturell
8 stk jordbær
En enkel grilldessert av den mer sunne typen, med grovt brød og jordbærFremgangsmåte
Skjær tynne skiver av müslibrødet. Legg det på grillen i 1-2 minutter på hver side.
Smør et passe tykt lag med kremost på skivene og del dem i to.
Legg på skiver av jordbær til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dessertspyd på grillen
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.06.2009Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
4 skive formkake
4 ss appelsinjuice
1 stk mango
12 stk marshmallows
4 stk grillspyd
Enkle dessertspyd for perfekte grilldager. Både formkake, mango og marshmallows. Kanskje en ny sommerhit?Fremgangsmåte
Skjær formkakeskivende i 2 x 2 cm biter og pensle dem med appelsinjuice.
Skrell og del mangoen i 2 x 2 cm biter. Tre formkake, mango og marshmallows på grillspyd.
Legg spydene på grillen i 5 minutter til de er lune og har fått litt farge. Snu dem rundt av og til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
187,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.07.2009Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 dl melk
½ pk gjær
1 ts sukker
½ ts salt
3 ss olje
200 g sammalt hvete, fin
250 g hvetemel
Dette er for entusiastene som ønsker det lille ekstra. Et godt og grovere alternativ til fint kjøpebrødFremgangsmåte
Denne oppskriften gir 12 pølsebrød eller 8 hamburgerbrød.
Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i tolv like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.
Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk brødene med klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 °C i 10-15 minutter til de er lyse brune. Avkjøl på rist.
Tips: Strø gjerne sesamfrø på hamburgerbrødene før steking. Det gir en ekstra god smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
241,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Smores
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.02.2011Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
30 stk byggkjeks eller det antall du ønsker
15 stk sjokolade ruter
15 stk marshmallows
Denne desserten vil du bare elske. Navnet s'mores kommer av at når du først har smakt en, så vil du alltid ha mer (more)!Fremgangsmåte
Bak først byggkjeks. La kjeksene avkjøles før du bruker de til S'mores.
30 byggkjeks gir 15 S'mores.
S'mores:
Legg en rute med sjokolade på hver kjeks.
Ha marshmallows på et spydd og grill dem til de blir gylne.
Legg en varm marshmallow oppå hver sjokoladebit, legg en ny kjeks over det hele og vent et par minutter til sjokoladen smelter av marshmallowen.
Nyt!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
446,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
58,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjemmelagde lomper
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.07.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
1 kg potet
1 ts salt
1,5 dl hvetemel
1 dl rugmel, fint
hvetemel til utbaking
Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv!Fremgangsmåte
Denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.
Kok potetene med skallet på. Mos dem sammen med 1 ts salt. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.
Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pinnebrød med chorizo
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
200 g chorizopølse
½ potte frisk basilikum
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl olje
2 dl lunkent vann
Pinnebrød kan lages i mange varianter og kan stekes både på grillen eller over bålet. Her er en gourmetvariant med chorizopølse og basilikum.Fremgangsmåte
Bland det tørre. Spe med vann og olje til du får en smidig deig. Finhakk chorizo og basilikum og elt det godt inn i deigen. Del deigen i fire klumper. Tvinn dem rundt en pinne.
Stek brødet på grill eller bål til det er gjennomstekt og slipper pinnen.
Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spyd og lage «pølse i slåbrok». Bruk gjerne andre smakstilsetninger som f. eks oliven og soltørkede tomater eller sesamfrø.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
323,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
39,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Smuldrepai med bær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.02.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
200 g hvetemel
200 g smør
200 g sukker
3 dl bringebær
3 dl blåbær
Smuldrepai er en enklere variant av en pai, men smaker minst like godt. Varier den gjerne med andre bær og frukter.Fremgangsmåte
Fordel bærene i ildfaste porsjonsformer. Smuldre sammen mel, smør og sukker. Fordel dette over bærene. Stek på grill med lokk til skorpen er sprø og gyllen.
Serveres lunken. Krem, pisket rømme med vaniljesukker, eller iskrem er godt til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
342,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
39,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1630