Nå er det midt i eplekakesesongen og her hjemme er vi i full gang med bakingen:) Vi har ikke epletrær lenger i hagen, men er så heldig at vi kan plukke hos noen venner av oss.
Eplekaker finnes jo i flere typer, men den som går igjen når vi lager eplekake er den med vanlig kakedeig og hvor vi stikker skivede epler ned i deigen, drysser over sukker og kanel før stekingen.
Den basisdeigen vi bruker er denne som passer akkurat i en vanlig rund form:
3 stk egg
150 gr sukker
150 gr smeltet smør
150 gr hvetemel
1 ts bakepulver
På toppen:
Ca 5 stk epler, middels størrelse. Helst de som er litt syrlige og vær raus med mengden.
2 ss perlessukker og ca 1-2 ts kanel til å drysse over før steking
0,5 dl hakkede nøtter om ønskelig
Til servering:
Fløtekrem.
Vaniljesaus.
Eller smeltet vaniljeis.
Pisk eggedosis av egg og sukker, ha i smeltet smør og hvetemel/bakepulver vekselsvis.
Fordel deigen utover en rund kakeform, 22 cm i diameter. Skrell eplene i båter, stikk de ned i deigen, dryss over med kanel, sukker og hakkede nøtter. Stek ved 180 °C i ca 30 minutter, prøv gjerne med bakenål. Når deigen ikke henger på er den ferdig. Server varm med krem, vaniljesaus eller is til.
Tidligere har jeg lagt ut våre favoritter blant eplekaker og andre ideer, men her under får dere de beste etter deres egne karakterer som dere kan sette på oppskriftene. Samt at alle har næringsinnhold, pris ++.
Tidligere artikler:
Våre beste eplekaker i 2013
Eplekake fakta og tips
Bestemors Eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.10.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk. eple syrlige
5 ss sukker
2 ss malt kanel
200 g smør romtemperert
200 g sukker
4 stk. egg romtemperert
1 ts bakepulver
170 g hvetemel
2 ss perlesukker
Den beste eplekaka av alle. Denne versjonen lagde vi opp igjen nylig og den er bare så helt utrolig god. Husk å følge oppskriften og husk å legge deig og epler i 2 lag som det står i fremgangsmåten.Fremgangsmåte
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnene ved 180 ºC i ca. 45-50 min. Bruk en bakepinne for å sjekke om denne er ferdig. Det skal ikke være noe deig på pinnen når du drar den ut. Vår kake trengte ikke mer enn 40-45 min.
Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
276,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kalles eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
150 g hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
150 g meierismør
2 egg
4-5 epler
2 ss sukker
1 ts kanel
1/2 dl mandler, hakkede
Eplekake som er enkel å lage og smaker godt. Ikke spar på eplene
Rund kakeform, 24cm. i diameter
I stekeovnen: 180*C, ca. 30-40 minutter. Vi bruker alltid nær 40 minutter, men hold ett øye med den.
Denne er en av våre favoritter og er bare nydelig. Her har vi servert med vaniljesaus.Fremgangsmåte
Bland mel, sukker, bakepulver, smør og egg i foodprocessor og kjør til en jevn røre. Smør røren over bunnen av en godt smurt kakeform. Skrell eplene og del dem i båter. Fordel eplene over røren og dryss på sukker, kanel og mandler. Stek kaken og server den varm eller kald med vispet krem, vaniljekrem eller iskrem til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
252,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfri eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.12.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
SemperBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 egg
3 dl sukker
4,5 dl semper glutenfri mix
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 dl vann
150 g smeltet smør
Fyll:
2-3 epler i skiver
0,5 dl sukker
2 ts kanel
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker luftig. Bland i mix, bakepulver, vaniljesukker, vann og det avkjølte fettet. Helles i en liten langpannemed bakepapir. Dekk med epler og strø med en blanding av kanel og sukker. Stek ved 200 grader i ca 40 minutter.
La kaken kjølne og skjær den i biter. Server med krem eller vaniljesaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
272,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Eplekake med cottage cheese
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g epler (4-6 stk)
5 g smør eller margarin (ca 1 ts)
30 g sukker (ca 2 ss)
2 ts kanel
2 dl Cottage Cheese
2 egg
1 dl skummet melk
Utradisjonell eplekake, som går utrolig fort å lage. Husk å bruke ildfast form som er helt tett, ikke kakeform. Opprinnelig er det skummet melk i denne, men vi brukte Biola naturell. Cottage cheese kan være vrient å få blandet, men dette er jo en grei måte å bli kvitt slikt fra kjøleskapet.Fremgangsmåte
Skrell eplene, skjær dem i tynne båter og fjern alle rester av kjernhuset.
Smør et ildfast fat, ikke så stort og legg i eplene.
Dryss over en blanding av sukker og kanel.
Pisk sammen Cottage Cheese, egg og Biola, og hell blandingen over eplene.
Stek kaken ved 225 C i ca 25 minutter.
Server eplekaken lunken som dessert eller til en kopp kaffe.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
100 g margarin
100 g ( vel 1 dl) sukker
2 egg
120 g (2 dl) hvetemel
1 ts bakepulver
3 epler
10 hakkede mandler
litt kanel eller ingefær
2 ss sukker
Eplekake er det beste når eplene faller ned på sensommeren og høsten. Og så enkelt det er.Fremgangsmåte
Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn eggene. Bland mel med bakepulver. Fordel røren i en smurt, rund form (22 cm). Legg eplebåter over. Dryss hakkede mandler, litt kanel og sukker over før steking i 30 minutter på nederste rille. 200 C.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
223,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eplekake i langpanne
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 syrlige epler
2 egg
150 g sukker
50 g smør, smeltet
3/4 dl melk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
Tradisjonell eplekake med kaneldryss i langpanne. Bruk rikelig med epler.Kan også serveres med is eller vispet krem. Vi drysset over litt vaniljesukker bare for dekorasjon, men perlesukker kan og brukes.Fremgangsmåte
Langpanne, ca. 22x30 cm eller springform 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 30 minutter
Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann så de ikke blir brune. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen. Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen. Skjæres i ruter ved servering.
Oppskriften kommer opprinnelig fra mat.no helt tilbake til rundt 2003.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikansk eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2014Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 epler
12 ss hvetemel
12 ss sukker
1 ts kanel
125 g smør
1/2 ltr. kremfløte
Spesiell eplekake som er opp/ned, men blir veldig god. Vi pyntet med tyttebær!Fremgangsmåte
Eplene skrelles, deles i båter og legges i godt smurt ildfast form.
Mel, sukker og kanel blandes. Smuldre inn smøret. Fordel deigen over eplene. Inn i ovn - 190oC - steketid 30-45min. Serveres varm eller lunken med pisket krem.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
222,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel eplekake 7
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.02.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
ÅstaBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
200 gr smør
200 gr sukker
200 gr mel
2 egg
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
epler
Fremgangsmåte
Smelt smør. Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland i resten. Ha deigen i en kakeform. Så er det bare å skrelle masse epler. Ta ut kjernen, del dem i båter og stapp ned i deigen. Så mange som det går og gjerne litt til. Strø med perlesukker, kanle og litt hakket nøtter.
Stek kaken på 180 gr i ca en time.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
242,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bestemors garantert gode eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2013Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
VeronicaBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
200 gr smør
4 egg
250 gr sukker
1 dl fløte
250 gr hvetemel
1.5 ts bakepulver
3 syrlige epler
kanel
perlesukker
Denne må i enkelte ovner stekes litt lenger, vi brukte 50 min. Og ett tips: Stikk eplene godt med i kaka og bruk rikelig med epler, da blir den saftigere. Kaka er veldig enkel og god.Fremgangsmåte
Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett egg og fløte vekselsvis med mel og bakepulver. Ha deigen i en liten langpanne eller en rundform. Ha kanel og sukker over eplebåtene før du stikker dem i deigen. Dryss over med kanel og strøsukker.
Stek kaken på 200 grader i ca 35 min. Sett den i ovnen når ovnen begynner å bli varm, da hever den så fint (bestemors ord) Hvis den begynnner å bli brun og ikke er helt igjennomstekt så legg bakepapir påtoppen. Sjekk med en strikkepinne om kaka er ferdig.
Nydelig med vanilje is til.... egner seg å fryse ned.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
303,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Emmas Eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.12.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
3 dl hvetemel
3 dl sukker
1 ts bakepulver
100 g smør eller margarin
1 1/2 dl melk
2 egg
revet skal av 1/2 vasket sitron
1 ss sitronsaft
2 epler
1 ts kanel
2 ss sukker
ca. 10 grovt hakkede mandler
Fremgangsmåte
Smelt smøret. Melken has i smøret så blandingen blir fingervarm. Pisk i egg, sitronskall og sitronsaft og sikt i det tørre. Røres godt sammen. Smør og strø en springform (med løs bunn) ca 22 cm i diameter. Skrell eplene, stikk ut kjernehuset og skjær i tynne båter. Sukker, kanel og hakkede mandler blandes sammen. Ha røren i formen og stikk eplebåtene ned i røren og strø over sukkerblandingen over. Kaken stekes på midterste rille ved 175 grader i ca. en time. Du kan legge folie eller matpapir over kaken om den blir for brun mot slutten av steketiden.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
231,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3046