Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, men og 2 enkle menyer for dere som ikke gidder for mye stress med maten. Begge menyene er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Jeg har og som nevnt 5 andre menyer som tar lengre tid og er mer kompliserte.
Denne enkle nyttårsmenyen er en meny med laks, asparges til forrett og appelsinris til dessert.
Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende
Nyttårsmeny med oksefilet
Nyttårsmeny med kalkun
Nyttårsmeny med kveite
Nyttårsmeny med lammecarre
Nyttårsmeny med reinsdyr
2 enkle menyer
Enkel nyttårsmeny med biff
Enkel nyttårsmeny med laks
Asparges med hardkokte egg
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
1 stor bunt friske asparges (eller 2 bokser hermetiske)
salt
vann
3 egg
persille
reddiker
Dressing:
litt salt
litt hvit pepper
litt sukker
litt sennep
1 ss sitronsaft
1 ss estragoneddik
4 ss olivenolje
Fremgangsmåte
Rens aspargesen og skyll den godt. Skrap stilkene om nødvendig.
La dem renne godt av og bunt dem sammen i 3-4 bunter. Buntene må ikke være for store, da blir de ujevnt i kokt.
Sett aspargesen rett opp og ned i en gryte med rikelig vann, som er saltet godt. Kok langsomt opp. Koker aspargesen for voldsomt har de lett for å velte.
Beregn 25 minutters koketid. Prøv om aspargesen er ferdig ved å klemme på stilkene. De skal føles meget møre. La dem renne godt av.
Bruker man hermetiske asparges, skal disse varmes langsomt opp i egen kraft. La dem renne godt av.
Kok eggene 10 minutter, skrell av og avkjøl dem.
Hakk plommer og hviter hver for seg.
Hakk persille og skjær reddikene i skiver.
Rør sammen dressingen.
Legg aspargesen opp på fat. Hell dressingen over. Legg så egg, persille og reddiker i striper over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
12.01.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600 g laksefilet
1 1/2 ts salt
1 ts hakket frisk estragon
1 ts rosépepper eller litt hvit pepper
1 dl tørr hvitvin eller 2 ss sitronsaft
3 dl kremfløte
1 ts sennep, gjerne fransk type
Dette smaker godt. Ikke noe slankemat, men men,Fremgangsmåte
Laksen kan tilberedes med eller uten skinn. Skjær laksefiletene i 3 stykker. Legg stykkene i en ildfast form. Dryss salt over fisken. Bland sammen estragon, pepper, vin, fløte og sennep og hell det over fisken. Stekes på nederste rille til laksen er akkurat gjennomkokt. 200 C i ca. 20 minutter. Server laksen i sausen. Kokte poteter, kokte bønner og gjerne agurksalat serveres til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
243,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 15,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2003Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 dl risengrynsgrøt
2 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2-3 appelsiner
Fremgangsmåte
Pisk fløten til krem. Skrell appelsinene, del dem i båter og klipp dem i biter. Bland grøt, appelsinbiter og krem. Smak til med sukker og vaniljesukker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
122,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3090