Nå på høsten er eplekake en av favorittene her hjemme, og særlig en vi pleier å lage i langpanne. Da blir det litt flere stykker og mer kake til alle:) Vi bruker en liten langpanne men om du dobler oppskriften passer det i de store langpannene.
Oppskriften under først passer i den lille pannen og den er lett og saftig. Ikke stek den for lenge og pass på varmen og ovnen. I tillegg til kanel kan du og drysse over litt perlesukker. Ferdig kan den serveres med feks vaniljesaus/krem eller med vanlig krem. Men når den er lunken er den like god som den er dvs naturell. Kan og lages i en rund form.
Denne oppskriften under er eksempel igjen på hvordan oppskriftene kopieres av alle nettsider. Samme oppskriften brukes av både tine, dagbladet, frukt.no, allers og flere blogger. Men jeg ser ingen som referer til den opprinnelige som kom fra mat.no helt tilbake på begynnelsen av 2000 tallet.
Men her er oppskriften, bilde og selvfølgelig næringsberegning, allergener og pris, + flere andre lignende eplekaker som passer i liten langpanne eller rund form som er 24 cm.
Og alle de under her kan dobles opp til bruk i stor langpanne.
Eplekake i langpanne
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 syrlige epler
2 egg
150 g sukker
50 g smør, smeltet
3/4 dl melk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
Tradisjonell eplekake med kaneldryss i langpanne. Bruk rikelig med epler.Kan også serveres med is eller vispet krem. Vi drysset over litt vaniljesukker bare for dekorasjon, men perlesukker kan og brukes.Fremgangsmåte
Langpanne, ca. 22x30 cm eller springform 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 30 minutter
Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann så de ikke blir brune. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen. Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen. Skjæres i ruter ved servering.
Oppskriften kommer opprinnelig fra mat.no helt tilbake til rundt 2003.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Husets eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
100 g smør/marg.
100 sukker,
2 egg,
125 g mel,
1 ts bakepulver,
2 ss fløte,
2 - 3 epler,
sukker,
kanel,
1/2 pose mandelflarn
Enkel kake som følger samme prosedyre som andre eplekaker. Vi brukte rund form og ekstra med epler. Bruk gjerne 2 ts bakepulver. Og bruk en bakepinne for å sjekke om den er stekt. Vår brukte litt mer tid.
Vi har jo hatt masse epler hjemme og har prøvd ut forskjellige eplekaker. Jeg må innrømme at den som heter Kalles eplekake er den beste.Fremgangsmåte
Stekes ved 175 - 180 C i 25 - 30 minutter.
Rør mykt smør og sukker hvitt og skummende. Rør i eggene, ett av gangen. Sikt mel og bakepulver og rør det sammen med fløten. Fyll deigen i en smurt form. Skrell eplene og skjær dem i snitter. Stikk eplesnittene ned i deigen og dryss over sukker, kanel og mandelflarn. Stek kaken og server den lunken sammen med kremfløte eller is. Kaken kan fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
308,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
100 g margarin
100 g ( vel 1 dl) sukker
2 egg
120 g (2 dl) hvetemel
1 ts bakepulver
3 epler
10 hakkede mandler
litt kanel eller ingefær
2 ss sukker
Eplekake er det beste når eplene faller ned på sensommeren og høsten. Og så enkelt det er.Fremgangsmåte
Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn eggene. Bland mel med bakepulver. Fordel røren i en smurt, rund form (22 cm). Legg eplebåter over. Dryss hakkede mandler, litt kanel og sukker over før steking i 30 minutter på nederste rille. 200 C.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
223,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Glutenfri eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.12.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
SemperBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 egg
3 dl sukker
4,5 dl semper glutenfri mix
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 dl vann
150 g smeltet smør
Fyll:
2-3 epler i skiver
0,5 dl sukker
2 ts kanel
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker luftig. Bland i mix, bakepulver, vaniljesukker, vann og det avkjølte fettet. Helles i en liten langpannemed bakepapir. Dekk med epler og strø med en blanding av kanel og sukker. Stek ved 200 grader i ca 40 minutter.
La kaken kjølne og skjær den i biter. Server med krem eller vaniljesaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
272,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kalles eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
150 g hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
150 g meierismør
2 egg
4-5 epler
2 ss sukker
1 ts kanel
1/2 dl mandler, hakkede
Eplekake som er enkel å lage og smaker godt. Ikke spar på eplene
Rund kakeform, 24cm. i diameter
I stekeovnen: 180*C, ca. 30-40 minutter. Vi bruker alltid nær 40 minutter, men hold ett øye med den.
Denne er en av våre favoritter og er bare nydelig. Her har vi servert med vaniljesaus.Fremgangsmåte
Bland mel, sukker, bakepulver, smør og egg i foodprocessor og kjør til en jevn røre. Smør røren over bunnen av en godt smurt kakeform. Skrell eplene og del dem i båter. Fordel eplene over røren og dryss på sukker, kanel og mandler. Stek kaken og server den varm eller kald med vispet krem, vaniljekrem eller iskrem til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
252,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel eplekake 7
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.02.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
ÅstaBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
200 gr smør
200 gr sukker
200 gr mel
2 egg
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
epler
Fremgangsmåte
Smelt smør. Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland i resten. Ha deigen i en kakeform. Så er det bare å skrelle masse epler. Ta ut kjernen, del dem i båter og stapp ned i deigen. Så mange som det går og gjerne litt til. Strø med perlesukker, kanle og litt hakket nøtter.
Stek kaken på 180 gr i ca en time.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
242,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bestefars beste eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2014Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 egg
150 g sukker
150 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
4-5 epler
2 ss sukker
1-2 ts kanel
1/2 dl hakkede nøtter
Bestefars eplekake er en av våre beste oppskrifter og en favoritt her hjemme sammen med ett par andre eplekakeoppskrifter vi har. Saftig og frisk. Denne har vi lagd flere ganger og blir bare bedre og bedre etter som teknikken sitter. Husk bare å stikke eplene godt ned i deigen før steking, og det gjør ikke noe om en har ett eller 2 epler ekstra.Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av egg og sukker, ha i smeltet smør og hvetemel/bakepulver vekselsvis. Fordel deigen utover en rund kakeform, 22 cm i diameter. Skrell eplene i båter, stikk de ned i deigen, dryss over med kanel, sukker og hakkede nøtter. Stek ved 180 °C i ca 30 minutter. Server varm med krem til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
249,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bestemors garantert gode eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2013Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
VeronicaBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
200 gr smør
4 egg
250 gr sukker
1 dl fløte
250 gr hvetemel
1.5 ts bakepulver
3 syrlige epler
kanel
perlesukker
Denne må i enkelte ovner stekes litt lenger, vi brukte 50 min. Og ett tips: Stikk eplene godt med i kaka og bruk rikelig med epler, da blir den saftigere. Kaka er veldig enkel og god.Fremgangsmåte
Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett egg og fløte vekselsvis med mel og bakepulver. Ha deigen i en liten langpanne eller en rundform. Ha kanel og sukker over eplebåtene før du stikker dem i deigen. Dryss over med kanel og strøsukker.
Stek kaken på 200 grader i ca 35 min. Sett den i ovnen når ovnen begynner å bli varm, da hever den så fint (bestemors ord) Hvis den begynnner å bli brun og ikke er helt igjennomstekt så legg bakepapir påtoppen. Sjekk med en strikkepinne om kaka er ferdig.
Nydelig med vanilje is til.... egner seg å fryse ned.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
303,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bestemors Eplekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk. eple syrlige
5 ss sukker
2 ss malt kanel
200 g smør romtemperert
200 g sukker
4 stk. egg romtemperert
1 ts bakepulver
170 g hvetemel
2 ss perlesukker
Den beste eplekaka av alle. Denne versjonen lagde vi opp igjen nylig og den er bare så helt utrolig god. Husk å følge oppskriften og husk å legge deig og epler i 2 lag som det står i fremgangsmåten.Fremgangsmåte
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnene ved 180 ºC i ca. 45-50 min. Bruk en bakepinne for å sjekke om denne er ferdig. Det skal ikke være noe deig på pinnen når du drar den ut. Vår kake trengte ikke mer enn 40-45 min.
Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
276,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3062