For alle oss som må vente til freddan med tacoen, så kanskje en liten variasjon kan gjøre nytten, nemlig fisk eller skalldyrtaco. Og for å forenkle hele greia med engang så er det kanskje bare å bytte ut kjøttdeigen med små fiskebiter som stekes sammen med tacokrydder? Nettopp som vi har gjort flere ganger nå med både laks og lange, og som smaker helt innafor til en kosekveld med gullrekka (eller finnes den fortsatt?).
Så her er noen gode oppskrifter på taco uten kjøttdeig men med fisk/skalldyr istedenfor. Og husk at man kan bytte ut fisken med den typen man har for hånden der og da, eller for eksempel kyllingbiter ol. Lykke til!
Langetaco med avocado
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.01.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
500 gram langefile uten skinn og bein
1 pakke tacokrydder eller lag tacokrydder selv
2 ss rapsolje til steking
8 tortillalefser
2 stk avocado i skiver
1 stk mango i skiver
1 skive rødkål
1 stk grønn chili i skiver
8 ss majones
4 håndfuller revet ost
1 lime i skiver
Taco med fisk er godt, men vanligvis ser man oppskrifter med laks. Her bruker vi lange som er en ganske fast og kompakt fisk som passer fint i taco. Servert med avocado skiver og i vårt tilfelle majones er dette snadderFremgangsmåte
Skjær langefiletene i 2 cm store terninger. Ha de i en plastose sammen med tacokrydderet, vend og bland godt sammen. Alle sidene skal dekkes. Stek fisken i litt rapsolje på middels varme i 6 – 8 minutter. Husk å vende dem slik at alle sidene blir stekt.
Skjær opp avocado, rødkål, mango, chili og rasp ost.
Fordel utover lefsene og dryss ost over. Legg ett par striper majones på og skvis litt limejuice over.
Man kan evt servere sømme ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
184,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marit Bjørgens laks i tacoskjell
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Geir Terje NergaardIngredienser
400 g laksefilet, uten skinn og bein
8 stk tacoskjell
1 ts tacokrydder
koriander, frisk
50 g ost, revet
salat, blandet
Krydderdipp
1 dl rømme
1 dl majones
0,5 ts sennep
0,5 ts sitronsaft
0,5 ts tacokrydder
2 ts sukker
salt og pepper
Marit Bjørgen spiser tacoen sin med laks! Kanskje det er derfor hun har så mye energi? Server med en smaksfull hjemmelaget krydderdipp.Fremgangsmåte
Krydderdipp:
Bland alle ingrediensene til krydderdippen og smak til med salt og pepper.
Ha i mere tacokrydder om du vil ha mere smak.
Del laksefileten i åtte tynne staver. Stek dem i en panne med litt olje i ca. 1 minutt på hver side.
Dryss over tacokrydder og litt frisk koriander.
Fyll skjellene med salat og dipp, og ha til slutt i de stekte laksestavene.
Tips:
Siden tacokrydder inneholder salt er det ikke nødvendig med ekstra salt på laksen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
338,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Reketaco
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
27.03.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 taco trays
1 ss smør
100 gr hakket løk
500 gr kokt ris
1 ts hakket hvitløk
1 dash spisskummen
1 ss hakket koriander + noen blad til pynt
25 kokte reker uten skall
4 ss raspet ost med smak, (jarlsberg)
En artig vri på fredagstacoen. Bruk gjerne flere reker og annet morsomt oppi her. Men vi lagde den enkle versjonen. Her går det vel an å bruke tacosaus/krydder for å få den meksikanske følelsen, for dette ble litt smakskrasj for min del.
Disse taco traysene er ganske anvendelig for flere ting som kan puttes oppi her. Hvorfro ikke prøve med en chili con carne eller vanlig chiligryte, som da serveres i slike skall.
Oppskriften kommer fra ett hefte som fulgte med en slik maskin til å lage tortillas som vi har kjøpt.Fremgangsmåte
Varm smør og surr løk og hvitløk til det er gyllent. Rør inn risen og deretter krydder. La surre noen minutter på lav varme før du rører inn rekene og osten. Server ganske umiddelbart etterpå i slike taco trays.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Laks i Tacoskjell
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.08.2016Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g laksefilet
8 små hvetelefser eller tacoskjell
1 ts tacokrydder
friske urter, f.eks koriander, persille
50 g revet hvit ost
grønnsaker og dip etter ønske
Laks i tacoskjell eller tortillalefser er sunt og godt til fredagskosen. Med laks i tacoen får du med deg både den gode smaken og de gode næringsstoffene. Gjør som oss her og legg i litt ekstra ingredienser sammen med laksen. Agurk, tomat, ost og tacosaus. Og en klatt rømme etter smak.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 250ºC.
Legg hvetelefsene på stekebrett og strø over tacokrydder, friske urter og ost. Stek hvetelefsene midt i ovnen i ca. 4 minutter. Avkjøl på en pinne så de får tacoskjell-formen.
Del laksefileten i åtte tynne staver. Stek laksestavene i en panne med litt olje i ca. 1 minutt på hver side. Dryss over salt og pepper og evt tacokrydder.
Fyll skjellene eller lefsene med det du måtte ønske av grønnsaker og dip. Ha til slutt i de stekte laksestavene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
277,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 17,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fish tacos med reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.09.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
300 g reker, uten skall
2 fedd hvitløk
3 ts sriracha chilisaus
2 ts soyasaus, mindre salt
rapsolje
Kål
0,5 stk nykål
2 ss koriander, frisk
1 stk lime
0,5 ts sesamolje
0,5 ts akasiehonning
0,5 ts salt
Syltet rødløk
1 stk rødløk
0,75 dl vann
0,25 dl eddik
0,5 dl sukker
Dressing
0,5 stk lime
4 ss lettrømme
2 ts sriracha chilisaus
Fish tacos med sriracha-marinerte reker er street food du blir hektet på! Prøv Iselin Bogstrans oppskrift på fish tacos med nykål, syltet rødløk og dressing.Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk, og bland det sammen med sriracha chilisaus og soyasaus.
Vend rekene inn i blandingen, og la dem ligge og marinere litt.
Stek rekene i rapsolje i 2 minutter under omrøring rett før servering. Pass på å ikke steke for lenge, da blir rekene tørre.
Kål
Skjær nykål i tynne strimler, finhakk koriander og press saften fra lime.
Bland sammen sesamolje, akaisehonning, koriander, limesaft og salt, og vend in nykålen.
Syltet rødløk
Skjær rødløk i strimler.
Ha vann, eddik og sukker i en kasserolle, og kok opp.
Ha rødløk og eddiklaken i en krukke med lokk, eventuelt en skål med plastfolie over, og la det stå i minst 1,5 time.
Dressing
Press saften fra lime.
Bland sammen limesaft, sriracha chilisaus og lettrømme.
Varm maislefser i en tørr stekepanne. Ha på kål, syltet rødløk, reker og dressing og server.
Tips:
Syltet rødløk kan tilberedes kvelden før.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
91,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Taco med laks i lefser
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
11.06.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
300 gr laksefilet, uten skinn og bein
0,25 stk løk
2 ss margarin
0,5 pose(r) tacokrydder
0,5 dl vann
0,5 glass tacosaus
6 stk tacolefser
0,25 stk salathode
0,5 stk paprika
1 stk tomat
5 cm agurk
100 gr ost, revet
0,5 beger lettrømme
0,5 glass tacosaus
Her måtte vi bare prøve våre nye tacolefseholdere! Noe plastgreier vi kjøpte på coop extra. Men de fungerte og gjorde at det ikke ble så sølete. Men beste råd mot sølete tacolefser er å halvere fyllet fra det du hadde tenkt deg, og samtidig bruke mindre biter.
Laks og evt annen fisk i taco er godt.Fremgangsmåte
Skjær laksen i terninger. Rens og finhakk løk og del paprika i biter.
Stek lakseterningene raskt i margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til side.
Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet og paprika. Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok.
Legg laksen tilbake i stekepannen, legg på lokk og la laksen bli varm.
Varm lefser i stekeovnen rett før servering, eller 10 sekunder i mikroen.
Tilbehør
Vask og rens issalat og skjær dem i tynne strimler.
Vask og skjær agurk og tomat i små biter.
Legg salat, grønnsaker og ost på fat eller i skåler til servering.
Fyll varme lefser med grønnsaker, ost og laks, og server med rømme og tacosaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
172,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laksetaco
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.11.2016Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g laksefilet, uten skinn og bein
0,5 stk løk
2 ss margarin, flytende
1 pose tacokrydder
1 dl vann
1 glass tacosaus
8 stk tacotubs
0,5 stk salat
0,5 stk løk
0,5 stk paprika
2 stk tomat
1 stk agurk
1 boks mais
100 g ost, revet
1 boks lettrømme
1 glass tacosaus
Taco er blitt en barnefavoritt, men hva med litt variasjon? Prøv laks i tacoen neste gang, det blir fort en ny favoritt. Her er det mye man kan bruke i tillegg til laksen. Vi stekte laksen i staver med tacokrydderet, og brukte litt rester av grønnsaker i tacotubsene. Faktisk skikkelig godt og fin fredagsmat.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 125 grader eller temperaturen som står på pakken med tacotubs.
Skjær laksen i terninger.
Rens og finhakk løk.
Stek lakseterningene raskt i flytende margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til side.
Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet.
Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok.
Legg laksen tilbake i stekepannen, legg på lokk og la laksen bli varm.
Varm tacotubs i stekeovnen rett før servering, slik det står på pakken.
Tilbehør
Vask og rens issalat, løk og paprika, og skjær dem i tynne strimler.
Vask og skjær agurk og tomat i biter.
Legg salat, grønnsaker og ost på fat eller i skåler til servering.
Fyll varme tacotubs med grønnsaker, ost og laks, og server med rømme og tacosaus.
Tips:
Du kan variere ved å bruke tacoskjell eller tortillas.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fredagstaco med torsk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.03.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
8 stk fullkornstortilla
600 g torskefilet
3 ts tacokrydder
3 stk tomater
1 stk agurk
200 g mais
1 beger lettrømme
2 dl gulost
1 hode isbergsalat
Smaken av taco er en favoritt hos de fleste. Men har du prøvd å fylle tacoen med fisk? I Mexico er dette like vanlig som å bruke kjøtt. Masse god tacosmak som gjør at alle elsker fiskemiddagen!Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Skjær tomatene og agurken i terninger. Skjær salaten og vårløken i strimler. Riv osten på den grove siden på et rivjern.
3. Skjær fisken i grove terninger.
4. Pakk tortillaene inn i sølvpapir og varm dem 5-10 minutter i ovnen på 175 grader.
5. Stek fisken med tacokrydder i olivenolje, i en stekepanne på middels varme. Snu forsiktig på fisketerningene, så de ikke går helt i stykker.
6. Fyll tortillaen med salat, fisk, tomat, agurk, mais, rømme, vårløk og ost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3115