Halloween er i slutten av uka og jeg tenkte at jeg kunne være litt på forskudd med de beste oppskriftene til feiringen. Nå har ikke vi små barn hjemme men vi pleier å lage ett par retter med gresskar på denne tiden. En god suppe har vi på planen og evt en kake/muffins. Om man huler ut gresskar litt før selve dagen så har man ingredienser til å lage disse rettene.
Så her er ett lite utvalg som vi anbefaler.
Asiatisk gresskarsuppe med ingefær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2016Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kg. Hokkaidokjøtt
2 store løk
timian
3 ss. Ingefær
2 dl. usøtet kokosmelk
1-3 chilier uten kjerner
4 fedd hvitløk
sitron- eller limesaft
evt. friske krydderurter og litt mere hvitløk
Enda en varmende suppe. Denne er vegetar, men i asia tilsetter de ofte fisk i denne, prøv gjerne det.Fremgangsmåte
Hokkaidoen skjæres i båter og kjernene fjernes. Løk, hvitløk, hokkaido, ingefær, timian, chili og vann eller fond settes til å koke.
La det koke inntil grønnsakene er møre. Mas det hele gjennom en dørslag eller blend det hele inntil en passende konsistens.
Kok opp igjen med kokosmelk og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server med et godt brød og evt. et dryss friske krydderurter blandet med hakket hvitløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
27,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nydelige gresskarmuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.10.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Rosemarie PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
6 ss hvetemel
3/4 ts bakepulver
ørlite salt
1 ts allehånde
1/2 ts ingefær
1/2 ts muskat
2 egg
1 3/4 dl sukker
3 ss smeltet smør
ca. 400 gram gresskarpuré
1 boks Vikingmelk
2 ts vaniljesukker
Nydelige og helt spesielle muffins laget av gresskarpure. Disse er ikke deig som man vanligvis bruker men egentlig fyllet til pai som brukes som muffins. Pga vi lagde altfor mye fyll til paien vår, helte vi resten av fyllet i muffinsformer og stekte dem. Utrolig godt
Jeg kan ikke si noe om antallet her da det avhenger av hvor mye fyll du har til overs, vi fikk 16 muffins av vårt det vi hadde for mye.Fremgangsmåte
Rens gresskaret og del opp kjøttet. Kok det i vann ca 15-20 minuter før vannet helles av og det moses i stavmikser.
Bland sammen mel, bakepulver og krydder. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpure, melk og vaniljesukker.
Fyll opp muffinsformer og stek ved ca 180 grader til fyllet kjennes fast, ca 15-20 min ++, men sjekk med en gaffel at fyllet er sånn noenlunde fast.
Pyntes med krem og serveres til spøkelsene på halloween.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
223,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gresskar- og gulrotkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.10.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
100 g smør, romsvarmt
2 1/2 dl sukker
3 egg
ca. 200 g gresskar
ca. 200 g gulrøtter
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
Krem:
1 beger kremost naturell (125 g)
25 g melis
2 ts vaniljesukker
Klassiker på en Halloweenhappening!
Men denne kaken er bare helt nydelig. Og den blir skikkelig saftig. Vi stekte den i 45 minutter i varmluft i rund form. Da var den litt bløt inni, men slik skal det være.
Men vi lagde ikke glasur, men brukte sprutekrem, rosiner, gulrotstrimler og ett cocktailbær som pynt.Fremgangsmåte
Rund form, ca. 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 °C, ca. 40 minutter
Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen.
Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig før servering. Ha gjerne litt strimlet appelsinskall oppå kaken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
250,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Gresskarsuppe (Sopa de abóbora)
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
27.10.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
60 g usaltet smør
2 løk, hakket
1 gresskar ca 750 g, delt i to uten skall og frø, delt i biter på 2 1/2 cm
1 1/2 liter kyllingkraft
salt
pepper
2 eggeplommer
1 1/4 dl kremfløte
2 ss nypresset sitronsaft
2 ss frisk koriander, hakket
Denne er fin når man har gresskarrester. Smaker veldig godt og særlig om man putter i litt hemmelige ingredienser. Jeg brukte en liten bit sellerirot og 2 fedd hvitløk. Og som dere ser hadde vi ikke koriander så det ble persille.
For å gjøre det enklere så bruker man bare en stavmikser til å mose grønnsakene med når suppen er i gryten. Og så tar man av gryta fra platen og så reror inn fløte, egg, sitronsaft og smaker mer til med krydder.Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele på middels varme. Ha i løk og la det surre i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i gresskarbitene og 1 ¼ liter av kyllingkraften. Skru på sterk varme, kok opp, legg lokk delvis over, skru ned varmen og la det småkoke til grønnsakene er godt kokte, ca 30 minutter.
Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.
Arbeid i omganger: Øs suppen opp i en food processor og kjør til en glatt puré. Hell pureen tilbake til kjelen. Hvis den er for tykk, har du i så mye av kraften som er igjen som du synes er nødvendig. Kok opp på middels til sterk varme, og smak til med salt og pepper.
I en liten bollepisker du sammen eggeplommer, fløte og sitronsaft og rør blandingen raskt ned i den varme suppen. Øs øyeblikkelig opp i varme suppeboller. Pynt med koriander og server med en gang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
96,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marokkansk suppe
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
24.09.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 store purrer
1 løk
1/2 sellerirot
250 g gresskarkjøtt
300 g søtpoteter
1/2 stangselleri
1 hønsebuljongterning
1 1/2 l vann
2 gulrøtter
1 ts ras-el-hanout (marokkansk krydderblanding)
1/2 ts spisskum
8 klyper mild spansk pepper
6 klyper sterk spansk pepper
4 ss koriander
2 ss saft av en sitron
4 ss olivenolje
salt
Denne er noe av det beste vi har lagd. Igjen så overbeviser gresskar i en suppe. Krydderblandingen gjør at suppen får en skikkelig eksotisk aroma og smak.Fremgangsmåte
Fjern det ytterste skallet på purren og skjær tynne ringer på skrå. Skjær løken i tynne skiver.
Skjær sellerirot, gresskar og søtpotet i terninger på 1 cm. Kutt stangsellerien i biter.
Varm opp halvparten av olivenoljen i en 4-liters jerngryte og brun purre og løk. Løs opp buljongterningen i blandingen. Tilsett 1 1/2 liter vann og gulrot, søtpotet, gresskar, sellerirot og salt. Kok opp, rør om, dekk til og la det småkoke i 1 time.
Tilsett ras-el-hanout, spisskum og de to peppersortene i suppen. Bland godt og tilsett koriander, sitronsaft og resten av olivenoljen.
La det småkoke i ytterligere 15 minutter før suppen serveres i dype skåler
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
32,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gresskarpai 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.10.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
Paibunnen :
200 gram hvetemel
150 gram smør
2 ss vann
Litt salt
Gresskarfyll:
6 ss hvetemel
3/4 ts bakepulver
ørlite salt
1 ts allehånde
1/2 ts ingefær
1/2 ts muskat
2 egg
1 3/4 dl sukker
3 ss smeltet smør
ca. 400 gram gresskarpuré
1 boks Vikingmelk
2 ts vaniljesukker
Denne paien er ganske enkel å lage og blir nydelig. Det vi gjør er å kutte gresskaret i biter og koke det i 15-20 minutter, før vannet helles av og det moses i stavmikser. Så fortsetter du med oppskriften.
Om du får for mye gresskar eller har masse til overs, så lag mer av denne pureen. Vi brukte den til å lage gresskarmuffins på en helt ny måte, og det smakte fantastisk.
Melken kan og erstattes av en blanding av helmelk og fløte. Vi brukte helmelk med noen fløterester i.Fremgangsmåte
Paibunnen :
Kjøres til en fast deig i foodprosessor. Legg deigen i kjøleskapet minst en halv time før den kjevles ut. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader i ca. ti minutter.
Gresskarfyll:
Rens gresskaret og del opp kjøttet. Kok det i vann ca 15-20 minuter før vannet helles av og det moses i stavmikser.
Bland sammen mel, bakepulver og krydder. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpure, melk og vaniljesukker. Ha fyllet i paibunnen og stek ved 180 grader i omtrent 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Pynt gjerne med litt pisket krem og noen pastiller eller edderkopper!.
Oppskriften kom opprinnelig fra Bama, men er blitt modifisert av oss.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
288,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
37,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pumpkin pie
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
Bunn
125 g smør
100 g melis
250 g hvetemel
2 stk eggeplommer
2 ss iskaldt vann
Fyll
750 g gresskarkjøtt
70 g muscovadosukker, alt. brunt rørsukker
70 g sukker
2 stk egg
175 ml helmelk
25 g smeltet smør
1 ts kanel
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt muskatnøtt
Pynt
stivpisket krem
kanel
melis
En amerikansk klassiker som står på alle Thanksgiving-bord i USA, hvert år den fjerde torsdagen i november. Paien blir supersaftig av gresskarkjøttet og er deilig krydret med muskatnøtt, kanel og malt ingefær. Med disse julekrydrene passer paien også perfekt i vår egen advendtstid.Fremgangsmåte
Begynn med paibunnen. Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kna det deretter lett sammen til en deig. Legg deigen kjølig 30 minutter mens du begynner på paifyllet.
Skrell og rens gresskaret fri for kjerner. Skjær kjøttet i grove terninger og ha det i en gryte. Dekk med vann, sett på lokk og kok møre. Det tar ca. 20 minutter, alt ettersom hvor store bitene er.
Bruk en sil og hell av vannet. Press gresskarkjøttet med en tresleiv sånn at væsken kommer ut. Mos gresskarkjøttet til en glatt puré med stavmikser. Avkjøl.
Kjevle paideigen ut og kle en paiform på 24 cm. Prikk bunnen med en gaffel og dekk den så med et bakepapir. Fyll på med tørre bønner eller linser. Blindbak paibunnen 15 minutter på 180 grader.
Pisk sammen egg, helmelk, sukker, kanel, malt ingefær, muskatnøtt og smeltet smør. Tilsett det moste gresskarkjøttet og bland alt godt sammen. Hell fyllet i paibunnen og stek paien på 180 grader i 40-45 minutter. Paien er ferdig når fyllet er stivt.
La paien avkjøle før du pynter den med et dryss melis med litt kanel i og stivpisket krem.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
201,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfri gresskarkake med mandler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.10.2022Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Kakebunn:
300 g hokkaidogresskar
5 egg str. M/L
70 ml agavesirup
1 knivsodd salt
250 g mandelmel
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
0,5 ts kanel
1 ss maisstivelse
Glasur med hvit sjokolade:
150 g hvit sjokolade
2 ss solsikkeolje
ca. 0,5 - 1 ts Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
15 g gresskarfrø , hakkede
Glad i gresskar? Prøv vår glutenfrie gresskarkake med glasur av hvit sjokolade.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 165 °C over- og undervarme eller 155 °C varmluft.
Kakebunn
Riv gresskaret grovt. Ha gresskar i en bolle og tilsett egg, agavesirup, salt, mandelmel, bakepulver, kanel og maisstivelse. Rør det godt sammen.
Kle en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir. Fordel kakerøren jevnt i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om den er ferdig stekt. Det skal ikke henge noe deig på pinnen. La kaken avkjøles helt.
Glasur av hvit sjokolade
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Rør så inn oljen og den grønne konditorfargen.
Ta den avkjølte kaken ut av formen. Hell sjokoladen på kaken og fordel den jevnt utover. Dryss over de hakkede gresskarkjernene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
295,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3170