Fotograf:Rosemarie Rodriguez Denne er fin når man har gresskarrester. Smaker veldig godt og særlig om man putter i litt hemmelige ingredienser. Jeg brukte en liten bit sellerirot og 2 fedd hvitløk. Og som dere ser hadde vi ikke koriander så det ble persille.
For å gjøre det enklere så bruker man bare en stavmikser til å mose grønnsakene med når suppen er i gryten. Og så tar man av gryta fra platen og så reror inn fløte, egg, sitronsaft og smaker mer til med krydder.
Smelt smøret i en kjele på middels varme. Ha i løk og la det surre i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i gresskarbitene og 1 ¼ liter av kyllingkraften. Skru på sterk varme, kok opp, legg lokk delvis over, skru ned varmen og la det småkoke til grønnsakene er godt kokte, ca 30 minutter.
Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.
Arbeid i omganger: Øs suppen opp i en food processor og kjør til en glatt puré. Hell pureen tilbake til kjelen. Hvis den er for tykk, har du i så mye av kraften som er igjen som du synes er nødvendig. Kok opp på middels til sterk varme, og smak til med salt og pepper.
I en liten bollepisker du sammen eggeplommer, fløte og sitronsaft og rør blandingen raskt ned i den varme suppen. Øs øyeblikkelig opp i varme suppeboller. Pynt med koriander og server med en gang.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 6547)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Portugal Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2016-10-27
Oppdatert dato:2016-10-27