Fotograf:
Helios
Varme-suppe av Hokkaido inneholder
53 Kalorier,
1 g Karbo,
1 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Varme-suppe av Hokkaido har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Varme-suppe av Hokkaido er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8677 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Varme-suppe av Hokkaido!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 52.58 | 222.58 | Kcal |
Protein | 0.84 | 3.56 | gram |
Karbohydrat | 1.32 | 5.59 | gram |
Kostfiber | 1.27 | 5.38 | gram |
Fett | 4.60 | 19.47 | gram |
Mettet fett | 2.88 | 12.19 | gram |
Salt | 0.16 | 0.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.38 | Kr 10.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 423 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,04 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Hokkaido er en gresskarvariant som har navnet sitt fra en av de nordligste japanske øyer. Hokkaido dyrkes også i Europa, men nytt frø improteres hvert år fra Japan.
Der dyrkes den på vulkansk jord med egenskaper som gir denne grønnsaken ern kraftig søt smak. Søtsmaken "ligger gjemt i frøet".
Det helt spesielle med hokkaidoen er at den virker varmende, og den brukes i flere land som forebyggende middel mot forkjølelse.
Det er en svært kompakt grønnsak, rik på stivelse og dermed billig, drøy og meget nærende. Den holder seg opptil 3 måneder, best i stuetemparatur
Litt om suppen
Suppen er meget rask å lage! Dette er instant food for den late og sultne. Suppen har en gulaktig farge, og den er god og metende. Du kan lage mange varianter av denne suppen.
Fremgangsmåte
Purren snittes i tynne skiver - få med alt det grønne - det er det sunneste. Det må finnsnittes
Hokkaidoen skjæres i små biter. Skallet kan også benyttes.
Suppen smaksettes med buljongen, timian oppi er godt, men kan også byttes ut med en annen urt, evt. sløyfes. En skikkelig kverning med svart pepper gir suppen karakter, En båt hvitløk - presset gir en fyldig og interessant smak. Karri kan gi mer gulfarge og smak. Hva med en anelse safran?
Vannet helles over - kok i ca. 10 minutter under lokk.
Tilsett fløten. Har du ikke fløte kan du bruke mer melk og mindre vann i steden. Suppen blir da tynnere. Skal du ha suppen tykkere kan du tilsette en eggeplomme eller en meljevning med ca. 1 ts. mel.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Helios
(Intern: 2227)
Kategori:
Suppe
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-10-25
Oppdatert dato:2002-10-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift