Fotograf:Synøve Dreyer I gresskarsuppen har vi brukt tiger cross gresskar. Det er et veldig godt matgresskar som er godt å bruke i varme retter. En slik gresskarsuppe kan smakes til med forskjelllige krydder. Prøv deg gjerne frem og lag din egen vri.
Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.
Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.
Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.
Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.
Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.
Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.
Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.
Smak til med matfløte og cayennepepper.
Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.
Pesto
Rist gresskarkjernene i en tørr panne slik at de får litt farge.Ta gjerne vare på 4 ss med ristede gresskarkjerner til pynt.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin bortsett fra det flytende.
Spe med olje og vann og kjør til du får en jevn pesto.
Smak til
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 33974)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe Innlagt dato:2018-06-15
Oppdatert dato:2018-06-15