Fotograf:Rosemarie Pettersen Denne paien er ganske enkel å lage og blir nydelig. Det vi gjør er å kutte gresskaret i biter og koke det i 15-20 minutter, før vannet helles av og det moses i stavmikser. Så fortsetter du med oppskriften.
Om du får for mye gresskar eller har masse til overs, så lag mer av denne pureen. Vi brukte den til å lage gresskarmuffins på en helt ny måte, og det smakte fantastisk.
Melken kan og erstattes av en blanding av helmelk og fløte. Vi brukte helmelk med noen fløterester i.
Paibunnen :
Kjøres til en fast deig i foodprosessor. Legg deigen i kjøleskapet minst en halv time før den kjevles ut. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader i ca. ti minutter.
Gresskarfyll:
Rens gresskaret og del opp kjøttet. Kok det i vann ca 15-20 minuter før vannet helles av og det moses i stavmikser.
Bland sammen mel, bakepulver og krydder. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpure, melk og vaniljesukker. Ha fyllet i paibunnen og stek ved 180 grader i omtrent 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Pynt gjerne med litt pisket krem og noen pastiller eller edderkopper!.
Oppskriften kom opprinnelig fra Bama, men er blitt modifisert av oss.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 14828)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-10-25
Oppdatert dato:2017-10-25