Fotograf:Frukt.no Høsten - og da særlig oktober - er måneden for gresskar, og Hokkaido-gresskar er et utmerket matgresskar. Bak en nydelig pai som du kan servere til Halloween eller når du skal ha gjester.
Oppskriften inneholder 163 Kalorier, 23 g Karbo, 4 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skyll gresskaret og del det i to. Skrap ut kjernene. Disse kan ristes og brukes som snaks.
Bak gresskaret med skall i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter, eller til det er mørt. Avkjøl.
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør det raskt sammen til en smidig deig.
Ta litt mel på fingrene og klem deigen ut i en paiform - 24 cm i diameter.Sett formen i fryseren i 20 minutter.
Prikk paibunnen med en gaffel og forstek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader C.
Ha det bakte gresskarkjøttet i en foodprocessor og kjør til du får en glatt mos. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra kakao. Bland godt.
Ta av 3 sleiver gresskarmos og bland med kakao. Kakaomosen brukes til å lage mønster.
Hell gresskarmosen i det forstekte paiskallet. Ha på kakaomosen i sirkler. Bruk gjerne en sprøytepose eller frysepose og tegn ringer og bruk en gaffel eller pinne til å lage mønster.
Stek paien midt i ovnen ved 180 grader C i ca. 40 minutter.
Dryss litt melis over før servering om du ønsker.
Server gjerne med krem eller vaniljeis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34348)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2018-10-18
Oppdatert dato:2018-10-18