Vi har i de siste årene flere ganger lagd gresskarsuppe i forskjellige varianter, og i år også squashsuppe. Dette er siden vi har prøvd å dyrke frem squash i drivhuset vårt. Men ikke helt vellykket da det bare ble 3 stk squash totalt. Men dette har ikke stoppet oss fra å prøve oss på en suppe med squash i tillegg til disse gresskarsuppene vi tidligere har prøvd.
Både gresskar og squash blir gode supper, men må nok ha en del smakstilsetning som både krydder, urter, fløte og ekte smør. Men her er bilde av vår squashssuppe med oppskrift lenger nede, samt flere andre oppskrifter.
Og som vanlig er dette de som dere har satt gode karakterer på, samt at alle vises med pris og næringsinnhold.
PS
Gresskarsuppe er jo ypperlig til halloween og er en enkel og ganske rask rett å lage, og perfekt til restene etterpå. Selv om det ikke er halloween på lenge så kan man jo trene seg litt.
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Gresskarsuppe (Sopa de abóbora)
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
27.10.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
60 g usaltet smør
2 løk, hakket
1 gresskar ca 750 g, delt i to uten skall og frø, delt i biter på 2 1/2 cm
1 1/2 liter kyllingkraft
salt
pepper
2 eggeplommer
1 1/4 dl kremfløte
2 ss nypresset sitronsaft
2 ss frisk koriander, hakket
Denne er fin når man har gresskarrester. Smaker veldig godt og særlig om man putter i litt hemmelige ingredienser. Jeg brukte en liten bit sellerirot og 2 fedd hvitløk. Og som dere ser hadde vi ikke koriander så det ble persille.
For å gjøre det enklere så bruker man bare en stavmikser til å mose grønnsakene med når suppen er i gryten. Og så tar man av gryta fra platen og så reror inn fløte, egg, sitronsaft og smaker mer til med krydder.Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele på middels varme. Ha i løk og la det surre i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i gresskarbitene og 1 ¼ liter av kyllingkraften. Skru på sterk varme, kok opp, legg lokk delvis over, skru ned varmen og la det småkoke til grønnsakene er godt kokte, ca 30 minutter.
Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.
Arbeid i omganger: Øs suppen opp i en food processor og kjør til en glatt puré. Hell pureen tilbake til kjelen. Hvis den er for tykk, har du i så mye av kraften som er igjen som du synes er nødvendig. Kok opp på middels til sterk varme, og smak til med salt og pepper.
I en liten bollepisker du sammen eggeplommer, fløte og sitronsaft og rør blandingen raskt ned i den varme suppen. Øs øyeblikkelig opp i varme suppeboller. Pynt med koriander og server med en gang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
96,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Squashsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.09.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 squash eller 2-3 zucchini
2-3 hakkede, friske løk
litt smør eller margarin
3/4 liter svak buljong, terning
1/2 ts salt eller urtesalt
1/4 ts timian
1 dl lett vispet kremfløte
litt pepper
1 dl hakket persille
Akkurat nå er vår egen squash ferdig i drivhuset og her prøver vi oss på squashsuppe. Og dette er godt, selv om det nok er både fløte og smør + urter som hjelper på smaken.
Akkurat det med squash i drivhus er ikke å anbefale. På squash finnes hann og hunnblomster, og en må manuelt befrukte hunnblomstene. Og når det i løpet av sesongen her har vært 3-4 hunnblomster og minst 100 hanner, så sier det seg selv at resultatet ikke blir det store.Fremgangsmåte
Skrell squashen bare hvis skallet er grovt på zucchini pleier det ikke å være nødvendig. Del den på langs og grav ut kjernehuset med en skje. Skjær halvdelene i sukkerbitstore terninger, men spar gjerne en liten bit som skjæres i halvmåneskiver til pynt.
Fres løken i litt smør eller margarin i en stor kjele. Tilsett squash- eller zucchiniterningene og hell på buljongen. Salt og ha i litt knust timian. La suppen koke i ca. 20 minutter under lokk. Rør om nå og da. Bland i squashskivene som ble satt til side og la suppen putre ytterligere et par minutter.
Rør eventuelt i litt lett vispet fløte eller créme fraîche, smak til med mer salt hvis det trengs og evt. litt pepper. Dryss til slutt på rikelig med hakket persille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
42,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Squashsuppe med laks
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
250 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk sjalottløk
1 ss smør
2 stk squash
5 dl fiskebuljong
2 ts sitronsaft
1 ts ingefær, frisk
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 knivsodd kajennepepper
2 dl kremfløte
brød
Det er vanskeligere å si squash enn å lage en spennende suppe av den. Prøv bare selv, inviter venner på besøk, og sett denne deilige laksesuppen på bordet.Fremgangsmåte
Rens og hakk sjalottløk og surr den blank i smør.
Del squash i to og skrap ut frøene. Skjær i skiver, bland med grovhakket løk, hell på fiskebuljong og kok squashen mør.
Mos og sil suppen, kok den opp og rør inn sitronsaft, revet ingefær, salt, pepper, kajennepepper og fløte. La suppen småkoke videre i 2-3 minutter.
Smak suppen til med salt og pepper.
Skjær laksen i små terninger, ha i suppen og la trekke i et par minutter.
Server suppen med brød, og dryss gjerne litt timian over om du har det.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gresskarsuppe til halloween
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.02.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Nadin MartinuzziIngredienser
500 g gresskar uten skall og kjerne
2 stk sjalottløk
1 båt hvitløk
3 dl Grønnsakkraft
1 beger matfløte
2 ss soyasaus
1 ts chilipulver
salt og pepper
50 g smør
Parmesanost
4 store, fine eller grove rundstykker til servering
En skremmende god gresskarsuppe som kan serveres som forrett i en suppebolle av brød til Halloweenfesten, eller nytes på en helt vanlig hverdag.Fremgangsmåte
1. Fjern skall og kjerner i gresskaret. Del deretter gresskaret i biter.
2. Rens og grovhakk løk og hvitløk.
3. Fres gresskar, løk og hvitløk i smør i en panne.
4. Kok opp grønnsakskraft i en kjele. Tilsett fløte og soyasaus.
5. Ha gresskar og løk over i kjelen og kok til gresskarbitene er møre.
6. Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin for å få en jevn konsistens på suppen. La småkoke i 5-10 minutter.
6. Smak til med chilikrydder, salt og pepper.
7. Rør inn 50 gram smør før suppen skal serveres.
8. Dryss over revet parmesanost før servering.
Serveringstips:
Kjøp store rundstykker på ditt lokale bakeri eller bak selv. Skjær av toppen på rundstykket og fjern krummen. Server suppen i spiselige suppeboller med et dryss av parmesanost på toppen
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
121,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Asiatisk gresskarsuppe med ingefær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2016Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kg. Hokkaidokjøtt
2 store løk
timian
3 ss. Ingefær
2 dl. usøtet kokosmelk
1-3 chilier uten kjerner
4 fedd hvitløk
sitron- eller limesaft
evt. friske krydderurter og litt mere hvitløk
Enda en varmende suppe. Denne er vegetar, men i asia tilsetter de ofte fisk i denne, prøv gjerne det.Fremgangsmåte
Hokkaidoen skjæres i båter og kjernene fjernes. Løk, hvitløk, hokkaido, ingefær, timian, chili og vann eller fond settes til å koke.
La det koke inntil grønnsakene er møre. Mas det hele gjennom en dørslag eller blend det hele inntil en passende konsistens.
Kok opp igjen med kokosmelk og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server med et godt brød og evt. et dryss friske krydderurter blandet med hakket hvitløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
27,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gresskarsuppe med kamskjell
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.03.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Lauritzen & WesthammerIngredienser
8 stk kamskjell
800 g gresskar
1 stk løk
3 fedd hvitløk
1 ss smør
8 dl melk
2 stk hønsebuljong
2 dl crème fraîche
1 ts chilipasta
limesaft
salt
Tilbehør
brød
Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell. Suppen kan serveres både som forrett og hovedrett.Fremgangsmåte
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.
Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle.
Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong.
La suppen koke i ca. 10-15 minutter.
Rør inn halvparten av crème fraîche.
Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp.
Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser.
Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen.
Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen.
Server suppen med resten av créme fraîche og brød ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
67,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3044