Fotograf:
Lauritzen & Westhammer
Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell. Suppen kan serveres både som forrett og hovedrett. Oppskriften inneholder
67 Kalorier,
3 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Skalldyr, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gresskarsuppe med kamskjell er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3299 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gresskarsuppe med kamskjell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 67.04 | 348.02 | Kcal |
Protein | 2.89 | 15.00 | gram |
Karbohydrat | 3.22 | 16.72 | gram |
Kostfiber | 1.32 | 6.85 | gram |
Fett | 4.44 | 23.05 | gram |
Mettet fett | 2.72 | 14.12 | gram |
Salt | 0.55 | 2.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.21 | Kr 21.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 077 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,21 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.
Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle.
Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong.
La suppen koke i ca. 10-15 minutter.
Rør inn halvparten av crème fraîche.
Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp.
Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser.
Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen.
Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen.
Server suppen med resten av créme fraîche og brød ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30253)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-18
Oppdatert dato:2013-03-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift