Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Tørk kamskjelle godt, og dryss over salt og pepper.
Varm opp en stekepanne og stek kamskjellene på middels varme i rapsolje, i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem på en tallerken.
Skjær asparges i 6 like store deler og stek dem i stekepannen i 3-4 minutter uten at den vaskes først.
Ertesuppe
Finhakk gressløk.
Kok opp helmelk og smør, ha i erter og la det koke i 5-7 minutter.
Tilsett gressløk og kjør det glatt med stavmikser eller i blender.
Smak til med salt og pepper.
Server ertersuppen i varme tallerkener, og ha i kamskjell og asparges. Drypp gjerne litt olivenolje over suppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32652)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe Innlagt dato:2016-11-17
Oppdatert dato:2016-11-17