Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
Denne smakfulle suppen med gresskar og lime er veldig god. Et stekt kamskjell på toppen gjøre den helt perfekt. Suppen kan serveres både som forrett og hovedrett. Oppskriften inneholder
78 Kalorier,
6 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gresskar- og limesuppe med kamskjell er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3052 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gresskar- og limesuppe med kamskjell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 77.68 | 439.24 | Kcal |
Protein | 2.99 | 16.91 | gram |
Karbohydrat | 6.19 | 35.00 | gram |
Kostfiber | 1.67 | 9.44 | gram |
Fett | 4.18 | 23.64 | gram |
Mettet fett | 2.53 | 14.31 | gram |
Salt | 0.59 | 3.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.75 | Kr 21.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 262 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,87 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger.
Rens og hakk løk og hvitløk, fres i smør i en kjele.
Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong.
La suppen koke i ca. 10-15 minutter.
Rør inn halvparten av creme fraìche i suppen.
Smak til med lime, chilipasta og salt. La suppen koke opp.
Bruk en foodprosessor til suppen er jevn og glatt.
Sil suppen gjennom en sil og ta bort ”trevlene”.
Ha suppen tilbake i kjelen og server den med resten av creme fraìche og frisk koriander.
Kamskjell stekes gyllen på begge sider ca. 30 sek på hver side og legges i suppen.
Server suppen med foccaiciabrød evt annet godt brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29242)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-05-05
Oppdatert dato:2012-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift