Fotograf:Rosemarie Pettersen Akkurat nå er vår egen squash ferdig i drivhuset og her prøver vi oss på squashsuppe. Og dette er godt, selv om det nok er både fløte og smør + urter som hjelper på smaken.
Akkurat det med squash i drivhus er ikke å anbefale. På squash finnes hann og hunnblomster, og en må manuelt befrukte hunnblomstene. Og når det i løpet av sesongen her har vært 3-4 hunnblomster og minst 100 hanner, så sier det seg selv at resultatet ikke blir det store.
Skrell squashen bare hvis skallet er grovt på zucchini pleier det ikke å være nødvendig. Del den på langs og grav ut kjernehuset med en skje. Skjær halvdelene i sukkerbitstore terninger, men spar gjerne en liten bit som skjæres i halvmåneskiver til pynt.
Fres løken i litt smør eller margarin i en stor kjele. Tilsett squash- eller zucchiniterningene og hell på buljongen. Salt og ha i litt knust timian. La suppen koke i ca. 20 minutter under lokk. Rør om nå og da. Bland i squashskivene som ble satt til side og la suppen putre ytterligere et par minutter.
Rør eventuelt i litt lett vispet fløte eller créme fraîche, smak til med mer salt hvis det trengs og evt. litt pepper. Dryss til slutt på rikelig med hakket persille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 7134)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-09-11
Oppdatert dato:2017-09-11