Hjemmelaget lasagne. enkelt og utrolig godt.


Oppdatertdato: 2023-03-07 Tema: Kjøttdeig Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Hjemmelaget lasagne er noe vi med jevne mellomrom har hjemme. Det eneste vi ikke lager er pastaplatene. Men å lage lasagne er ikke så vanskelig som mange tror.
Og det som vi har funnet ut er godt, er at vi lager en 50/50 versjon med wannabe vegetar alibi. Dvs vi halverer mengden kjøttdeig og erstatter med annet som feks en eller flere av disse ingrediensene, squash, aubergine, poteter, løk, gulrot, broccoli, spinat, sopp eller annet lignende man har i kjøleskapet.
En annen ting er at det er 2 versjoner av sauser til lasagne. En kjøttsaus som må være med og en hvit ostesaus som en ikke trenger å bruke, da det er nok med å bruke ost på toppen om en vil gjøre det raskere.

Men først her vår 50/50 versjon med kjøttdeig og squash, med hvit saus, men vil lager og uten med sånn noenlunde samme oppskrift. Og så lenger nede flere andre versjoner med næringsinnhold og priser, slik at man kan velge og vrake.

Vår 50/50 lasagne

Gir 3-4 store porsjoner

Vi bruker her en ovnsfast glassform som tar ca 2-3 liter i volum. Tar selvfølgelig mer plass om en har på ostesaus.

250 gr kjøttdeig
1 stk squash finhakket
1 stk finhakket gulrot
1 stk stor løk
3 fedd hvitløk
250 gr tomatsaus eller ferdig pastasaus som vi bruker, dolmio bolognese er fint
2 ss Chilisaus
1 ss matolje
1 dash salt og pepper
1 ts oregano
12 lasagneplater
150 gr reven jarlsberg

Og om en vil ha hvit ostesaus, her er den, men en må jo ha jarlsberg på toppen anyway:

1 ss smør /margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
2 dl reven hvit ost
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
0,25 ts muskat

Lag kjøttsaus:
Stek løk og kjøttdeig i olje i en panne. Tilsett hvitløk, squash, gulrot, chilisaus og tomatsaus. La sausen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og oregano.

Lag hvit saus:
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i ost og la osten smelte. Smak til med krydder.

Bruk en form som passer til å legge pastaplatene i tre, fire lag. Legg kjøttsausen, hvit saus og pastaplater lagvis. Start og avslutt med ostesaus. Dryss revet ost over.
Når det legges på lasagneplater skal de helst ikke dekke hverandre og da bare i ett lag. Normalt så rekke man 3 lag med plater.

Uten ostesaus har en i kjøttsaus først og så plater-saus-plater- og avslutter med saus.

Stekes på nederste rille på 225 C i 30-35 minutter til overflaten er gyllen og pastaplatene møre.
Stikk gjerne en gaffel i kanten på lasagnen for å se om platene er skikkelig møre og lasagnen har satt seg!
La stå litt før servering.
Server med brød og evt en salat.

Næringsverdiene for denne er :

Verdi pr 100 g
Kalorier 146,2 Kcal
Protein 8,22 gram
Karbohydrat 10,50 gram
Kostfiber 0,6 gram
Fett 7,7 gram
Mettet fett 4,0 gram
Salt 0,7 gram
Pris på oppskriften Kr 4,90 Kr
Oppskriften veier 468 gr pr porsj

Og her under er flere alternative lasagner.

Annonse






Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Lasagne med sopp.

Lasagne med sopp


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.09.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Hamduved.dk
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g sopp
1-2 fed hvidløg
50 g smør
50 g mel
3/4 liter bouillon
salt og peber
250 g helbladet spinat
250 g lasagneplader
150 g reven ost


Denne danske oppskriften passer fint nå i soppsesongen. Og lasagne trenger ikke være vanskelig å lage fra bunnen.


Fremgangsmåte

Surr finhakket hvitløk i smør, tilsett mel og rør det godt før buljong tilsettes.La koke opp under omrøring.
Stek soppen i en panne i litt smør, hell dem i sausen og la småkoke 5-10 min. Krydre med salt og pepper.
Spinat dampes i ca 1 min. Inntil den er falt sammen og presses fri for fuktighet. I en smurt form legges først et lag med lasagneplater, deretter spinat, deretter sopp saus, lasagne, spinat og saus.
På siste sauselag spre revet ost over og rett i ovnen ved 180 ° C i ca. 30 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lasagne 1.

Lasagne 1


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 10.08.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Grete Roede

Ingredienser

ca 10 lasagneplater
500 g karbonadedeig
1 løk
1 gulrot, revet
100 g sellerirot, revet
2 ss tomatpuré
1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakkede
salt
pepper
1 ss smør til steking
300 g Cottage cheese
50 g lettere hvitost, revet



Fremgangsmåte

Lasagne er en berømt italiensk rett som blitt en naturlig del av det norske kjøkken. Vi bruker karbonadedeig/biffdeig som er magrere enn vanlig kjøttdeig.

Stek karbonaden med hakket løk. Tilsett revet gulrot og sellerirot og la det hele surre noen minutter. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater. Smak sausen til med krydder. Legg sausen lagvis med lasagneplater og Cottage cheese i en ildfast form. Stek lasagnen ca 30 minutter på 200°C. Serveres med en grønn salat og nystekte baguetter til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rask lasagne.

Rask lasagne


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.09.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 grillet kylling
4 dl melk
2 dl seterømme/creme fraiche
1 ss maizena jevner
ca. 4 dl revet moden ost
1 ts paprikapulver
peppermix
10-12 forkokte lasagneplater
1 dl tomatsaus fra glass


Enkel lasagne som bruker ferdig grillet kylling. Bruk tomatsaus/pizzafyll fra glass med krydder eller urter for mer smak.


Fremgangsmåte

Still stekeovnen på 225 gr varme.
Plukk alt kjøttet av kyllingen og del det i jevne strimler. Bland melk. Rømme og maisenna i en kjele. La sausen få koke opp under omrøring.
Tilsett halvparten av osten og la den smelte ned. Smak sausen til med paprika og peppermix.
Hell noe av sausen i bunnen av ildfaste porsjonsformer (stor form. Legg på lasagneplater, så tomatsaus, kylling osv. – så nye lag. Ha resten av ostesausen over til slutt og dryss på resten av osten.
Stekes i nedre del av ovnen ca. 30 minutter. Serveres med friske tomater og brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 216,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lakselasagne.

Lakselasagne


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 04.09.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

6-8 lasagneplater
5 egg
4-5 dl melk eller fløtemelk
salt
pepper
300 g lakseterninger
1 pk frossen spinat
1 dl revet ost


Denne er virkelig god. Litt annerledes enn vanlig lasagne. Om en er skeptisk til at eggeblandingen skal stivne så ikke vær redd, den stivner som bare det!


Fremgangsmåte

Kok lasagneplatene i fosskokende vann i 5 minutter med litt olje i vannet. Bland egg, melk, salt og pepper. Legg lagvis i ildfast form: eggeblanding, lasagneplater, lakseterninger, spinat, eggeblanding osv.

Avslutt med eggeblanding. Stek i stekeovon ved 175 C i 30 minutter. Dryss på revet ost, og stek videre til osten er gylden. Server med brød og salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lasagne al forno.

Lasagne al forno


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

2 ss olivenolje
1 løk
50 g gulrøtter
100 g små, friske sjampinjonger
50 sideflesk
1 fedd hvitløk
500 g okse- eller kalvekarbonade
350 g friske tomater
1 ss tomatpuré
1 1/2 dl tørr hvitvin
1 1/2 dl oksebuljong (terning)
2 laurbærblad
salt
pepper
9 dl melk
skiver av løk, gulrot, stangselleri
6 pepperkorn
100 g smør eller margarin
75 g hvetemel
12-15 forkokte lasagneplater
4 ss reven Parmesan-ost



Fremgangsmåte

Rens og hakk løken. Skrell gulrøttene og hakk dem fint. Tørk godt av sjampinjongene og skjær dem i skiver. Knus hvitløken. Renskjær flesket og skjær det i små terninger. Flå friske tomater, rens dem for frø og hakk dem.

Varm oljen i en stor, tykkbunnet kasserolle og tilsett løk, gulrøtter, sjampinjonger, flesketerninger og hvitløk. La alt surre under omrøring i 1-2 minutter. Tilsett karbonadedeigen og brun den over sterk varme i 2 minutter.

Tilsett tomater med saft, tomatpuré, vin, buljong og laurbærblader, og krydre med salt og pepper etter smak. La det hele koke opp. Skru varmen litt ned og la alt småkoke under lokk i ca. 35 minutter.

Lag béchamelsausen imens: Hell melken i en kasserolle og tilsetter et par skiver løk, gulrot og selleri. La melken få et oppkok, ta den så av varmen og la den stå tildekket i ca 15 minutter, slik at den tar smak av grønnsakene.

Sil melken ned i en mugge. Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melet og la jevningen surre over svak varme i 2 minutter, mens du hele tiden rører med en teskje. Ta jevningen av varmen og spe den med melken, litt etter litt. Rør godt etter hver tilsetning, slik at det ikke blir klumper. La sausen koke langsomt opp og så småkoke under stadig omrøring til den er passe tykk, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.

Legg tredjeparten av kjøttsausen i en smurt, ildfast form. Dekk med 4-5 lasagneplater og hell tredjeparten av béchamelsausen over. Gjenta disse lagene enda to ganger. Det øverste laget béchamlesaus skal dekke lasagneplatene helt. Dryss reven parmesan-ost på toppen.

Sett formen på en bakeplate og la den stå i ovnen ved 180 C til toppen er boblende og har fått fin brunfarge, ca. 45 minutter

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 143,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetar lasagne.

Vegetar lasagne


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 15.04.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Karen Tripp
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

9 lasagne plater
3,75 dl raspet gulrot
2,4 dl grovhakket løk
1 rød pepper kuttet i tynne strimler
5 dl brokkoli buketter lettkokte
450 g lett mozzarella ost raspet


Vi lagde denne med litt variasjon. Uten løk men med den tomatsausposen som følger med i disse lasagnepakkene.
Om en vil så kan jo denne og lages med kjøtt i.
Annen ost kan og brukes. Brokkolien setter god smak på denne og for oss sammen med gulrot ble det god smak uten løken.


Fremgangsmåte

Kok evt lasagne platene etter bruksanvisningen. Ha gulrot, løk og pepper i en panne med 0,6 dl vann. Kok til grønnsakene er akkurat møre. Ta av varmen og rør inn brokkoli.
Bruk en form på 20x30 cm. Spray med vegetabilsk olje. Legg 4 plater i bunnen, så halvparten av fyllet, halvparten av osten. Gjenta dette en gang. Den niende platen kan brukes til å tette sprekker.
Stek ved 175 grader i ca 30 minutter.
Server med blandet salat og hakket basilikum.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 187,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlasagne 7.

Potetlasagne 7


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

10 stk. potet
8 stk. tomat
2 stk. aubergine
200 g cheddar
2 båt. hvitløk
1 dl olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper



Fremgangsmåte

Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne skiver. Stek auberginskivene i olje. Legges lagvis i en ildfast form : poteter, tomater og auberginer, salt, pepper og hvitløk. Riv osten og ha på toppen. Bakes i ovn ved 180°C i en drøy time til potetene er myke. Bruk gjerne en springform. La lasagnen stå og hvile ca. 10 min. før servering så den får satt seg. Server en deilig grønn salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling-lasagne.

Kylling-lasagne


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.08.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Kyllingsaus:
1 løk
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater, ca. 400 g
1 ts oregano
ca. 1 dl vann
1/2 grillet kylling

Ostesaus:
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl melk
100 g ost, revet
4-6 lasagneplater


Kyllinglasagne blir fort smakløs. Bruk en ost som har smak i sausen evt litt parmesan, krydre godt sausen. Evt ekstra løk og krydder. Smak til før du har dette i ovnen.


Fremgangsmåte

Fres grovhakket løk i olje. Ha i tomater, oregano og vann, og kok til saus. Skjær kyllingkjøttet i biter og varm dem i sausen. Smak til med salt og pepper.

Smelt smøret, rør i melet og spe med melk. Kok til tykk, hvit saus. Ha i halvparten av osten. Legg lasagneplater og kyllingsaus lagvis i ildfast form, begynn med kyllingsaus. Hell ostesausen over og strø resten av osten på toppen. Stek retten i ovnen ved 200 °C i 20-30 minutter (les på pakken hvor lang tid lasagneplatene trenger).

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel lasagne.

Enkel lasagne


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.12.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

250 g kjøttdeig eller karbonadedeig
ca 5 dl ferdig pastasaus
1 ss tomatpuré
2 dl matfløte
200 g ferdig gratineringsost eller revet Jarlsberg eller Norvegia
6 lasagneplater


Lag en enkel variant av den italiensk favorittretten Lasagne. Litt raskere å lage, men garantert god på smak.


Fremgangsmåte

Ildfast form
I stekeovnen: 180 grader C, ca. 45minutter

Brun kjøttdeig i en varm panne. Tilsett pastasausen sammen med tomatpuré og la trekke i noen minutter. Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av gratineringsosten. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang form til formen er full. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen. Stek som anvist.

La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den. Det smaker deilig med hvitløksbrød ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 168,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spinatlasagne med bacon.

Spinatlasagne med bacon


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 løk finhakket
4 fedd hvitløk finhakket
150 gr bacon i terninger
200 gr frossen spinat
1 ss rapsolje
2.5 dl fløte
1 dash salt
1 dash pepper
6 lasagneplater
200 gr reven ost(jarlsberg ol)

2 ss smør til formen


En svært vellykket "spinatlasagne". Bacon kan droppes. Vi brukte en ganske stor form, men da blir den ikke så høy.


Fremgangsmåte

Varm opp en stekepanne og brun lett løk, hvitløk og bacon. Ha så i spinaten og la den steke lett noen minutter før du har i fløte. Kok inn i ca 10 minutter under svakere varme.Skal være ganske flytende. Smak til med litt salt og pepper
Smør en ildfast form med smør og varm opp stekeovnen til 180 c
Ha litt av blandingen i formen først og dekk med lasagneplater. Gjenta en gang til og avslutt med spinatsaus før du dekker med reven ost.
Settes i ovnen og stekes i ca 20-25 minutter, eller til osten er gyldenbrun. Pass på. Er avhengig av størrelse på formen og om du bruker varmluft.. Vi pleier å sjekke med en strikkepinne at den er blitt fast.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 256,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3035
Info.Salater.
Studentmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.