Fotograf:
Magnus Thor Magnusson
Lasagne al forno inneholder
144 Kalorier,
10 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Lasagne al forno har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lasagne al forno er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8026 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lasagne al forno!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 143.92 | 828.78 | Kcal |
Protein | 5.72 | 32.94 | gram |
Karbohydrat | 10.40 | 59.89 | gram |
Kostfiber | 0.61 | 3.51 | gram |
Fett | 8.31 | 47.85 | gram |
Mettet fett | 4.28 | 24.65 | gram |
Alkohol | 0.49 % | | | |
Salt | 0.41 | 2.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.61 | Kr 26.55 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 879 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens og hakk løken. Skrell gulrøttene og hakk dem fint. Tørk godt av sjampinjongene og skjær dem i skiver. Knus hvitløken. Renskjær flesket og skjær det i små terninger. Flå friske tomater, rens dem for frø og hakk dem.
Varm oljen i en stor, tykkbunnet kasserolle og tilsett løk, gulrøtter, sjampinjonger, flesketerninger og hvitløk. La alt surre under omrøring i 1-2 minutter. Tilsett karbonadedeigen og brun den over sterk varme i 2 minutter.
Tilsett tomater med saft, tomatpuré, vin, buljong og laurbærblader, og krydre med salt og pepper etter smak. La det hele koke opp. Skru varmen litt ned og la alt småkoke under lokk i ca. 35 minutter.
Lag béchamelsausen imens: Hell melken i en kasserolle og tilsetter et par skiver løk, gulrot og selleri. La melken få et oppkok, ta den så av varmen og la den stå tildekket i ca 15 minutter, slik at den tar smak av grønnsakene.
Sil melken ned i en mugge. Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melet og la jevningen surre over svak varme i 2 minutter, mens du hele tiden rører med en teskje. Ta jevningen av varmen og spe den med melken, litt etter litt. Rør godt etter hver tilsetning, slik at det ikke blir klumper. La sausen koke langsomt opp og så småkoke under stadig omrøring til den er passe tykk, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
Legg tredjeparten av kjøttsausen i en smurt, ildfast form. Dekk med 4-5 lasagneplater og hell tredjeparten av béchamelsausen over. Gjenta disse lagene enda to ganger. Det øverste laget béchamlesaus skal dekke lasagneplatene helt. Dryss reven parmesan-ost på toppen.
Sett formen på en bakeplate og la den stå i ovnen ved 180 C til toppen er boblende og har fått fin brunfarge, ca. 45 minutter
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7562)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-17
Oppdatert dato:2003-04-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift