Fotograf:
Melk.no
Hjemmelaget kjøttpudding og kålstuing passer utmerket som søndagsmiddag. Velbekomme! Oppskriften inneholder
74 Kalorier,
6 g Karbo,
6 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grov kjøttpudding med kålstuing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3493 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grov kjøttpudding med kålstuing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 73.97 | 486.80 | Kcal |
Protein | 6.11 | 40.21 | gram |
Karbohydrat | 6.06 | 39.88 | gram |
Kostfiber | 1.35 | 8.88 | gram |
Fett | 2.51 | 16.52 | gram |
Mettet fett | 1.24 | 8.16 | gram |
Salt | 0.52 | 3.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.28 | Kr 21.59 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 632 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjøttpudding:
Rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig. Rør inn potetmel, egg og krydder. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika.
Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. Stek på 180 °C i ca 1 time.
Kålstuing:
Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
Lag hvit saus:
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.
Serveres med kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 31406)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2014-05-13
Oppdatert dato:2014-05-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift