Fotograf:Rosemarie Pettersen En litt vanskelig rett som blir superenkel om du bruker ferdige kjøttboller og for eksempel en ferdig tomatsaus. Men både kjøtt og fiskeboller pleier vi å lage selv slik at vi kan justere smaken etter behov. Her med grønne bønner og ovnsbakte poteter.
Poteter bakes ved 200 C i stekeovnen i ca 15 minutter i båter på bakepapir med dryss av olivenolje, eller til de er litt myke. Bønner kan dampes i litt vann eller svitsjes i en stekepanne som vi gjorde.
Kyllingboller:
Ha kjøttdeig i en bolle og tilsett brødsmuler, løk og oregano. Salte og pepre, og rør inn egget.
Kna deigen godt med hendene så den blir glatt. Ha om nødvendig i litt melk. Form deigen til boller, som er ca 4 cm i diameter.
Ha olje i en stekepanne og stek bollene i 5 minutter. Snu dem av og til, til de er brune.
Ha kjøttbollene i et lavt ildfast fat eller en gryte og hell så mye kjøttkraft over at de blir dekket. Ha i resten av ingrediensene til sausen og kok opp. La det småkoke i ca 30 minutter.
Evt en annen saus dere kan bruke er denne: Den bruker litt andre ingredienser som jeg skriver, men som ikke er beregnet sammen med oppskriften.
1 middels løk
1 fedd hvitløk
2 hele nelliker
1 lite glass hvitvin
Litt mel
Salt og pepper
1 gulrot
1 laurbærblad
Tomatpure
1/2 buljonterning av kylling
1 ts hakket frisk persille
Oliven olje
2 små modne tomater
Hakk opp løken og hvitløk. Surr forsiktig i en panne med litt olje. Krydre med salt, pepper og frisk persille. Løken skal være myk. Ha så i hakkede tomater, raspet gulrot, hvitvin, nelliker, laurbær, buljongterningen oppløst i litt vann og litt tomatpure. Rør godt på svak varme.
Denne miksen helles over kjøttbollene etter at de er stekt i panna. Skal da surre i 20-25 minutter før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34946)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2020-03-09
Oppdatert dato:2020-03-09