Fotograf:
Matprat.no
Ingredienser
4 porsjoner
1 finhakket løk
50 g bacon i terninger
300 g kjøttdeig
salt, pepper
100 g revet gulrot
100 g revet stangselleri
1 boks hermetiske tomater (400 g)
1 ss tomatpure
1 1 / 3 dl rødvin
1 1 / 3 dl kjøttbuljong
frisk oregano, basilikum eller timian (evt. tørket)
100 g revet parmesan
225 g grønn eller vanlig lasagne
salt
Bechamelsaus:
40 g smør,
40 g hvetemel,
6 dl varm melk,
4 ss kremfløte,
revet muskat,
50 g nyrevet parmesan.
Fremgangsmåte:
Dette er nok den vanligste pastaretten, selv i Italia. Det finnes utallige varianter og er i prinsippet en rett hvor man tager hva man haver.
I stedet for kjøtt kan du bruke aubergine, som først skjæres i terninger og legges i saltet vann i ca. 1 / 2 time. Skyll og tørk av på kjøkkenpapir før den stekes i olivenolje. Aubergine gir en kjøttfølelse.
Varm smør eller olje i en panne og stek løken blank sammen med bacon og kjøttdeig.
Rør slik at blandingen blir småkornete. Salt og pepre. Tilsett gulrot, selleri, tomater, tomatpure, rødvin, buljong og krydderurter. Rør alt godt sammen. La putre under lokk 1 / 2 time.
Kok lasagnen nøyaktig som anvist på pakken. Tilsett kaldt vann i kjelen når pastaen er ferdig, da stanser kokingen. Legg lasagnen i et dørslag og deretter ved siden av hverandre på et håndkle.
Smelt smøret, rør i melet og kok 1 min. Ta kjelen av varmen og hell i melk og fløte under stadig omrøring med visp. Kok det under svak varme 2—3 min. Smak til med salt og muskat. Smør et lavt, ildfast fat. Ha et lag bolognesesaus i bunnen og dekk med lasagne, deretter hvit saus og revet ost. Gjenta dette og avslutt med et tykt lag hvit saus og godt med revet ost. Stek ved 180 grader i ca. 30 min.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16748)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Italia
Innlagt dato:2003-12-22
Oppdatert dato:2003-12-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift