Fotograf:Mari Svenningsen Medisterkaker er knallgod førjulsmat. Med potetstappe, erter og bacon blir dette en rask og smakfull middag som også de minste i familien kommer til å elske.
1. Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
2. Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).
3. Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
4. Form runde kaker med skje, beregn ca. 60 g per kake. Brun dem i smør i en middels varm stekepanne til de har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Legg medisterkakene over i en ildfast form, og stek dem ferdig i stekeovn på 180 °C, ca. 10 minutter.
Du får også kjøpt ferdigstekte medisterkaker i butikken. Legg dem i en ildfast form og varm dem i stekeovn på 180 °C til de er gjennomvarme, ca. 15 minutter.
5. Skrell potet og skjær i terninger. Ha terningene over i en kjele med vann. Kok potetterningene til de er møre, ca. 10 minutter.
Har du ekstra dårlig tid, kan du bruke ferdig potetmos.
6. Hell av kokevannet og mos potetene med en stamper. Spe med melk, og smak til med salt og pepper.
7. Stek bacon i en stekepanne med smør til det har fått en fin farge. Ha i erter mot slutten av steketiden og la det surre et par minutter til ertene er varme.
Server medisterkakene med potetmos toppet med sprøstekt bacon og erter. En skje tyttebærsyltetøy smaker også godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32234)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2015-12-19
Oppdatert dato:2015-12-19