Fotograf:
Pernod-Ricard
Da Pernod Ricard lanserte den chilenske kvalitetsvinen 1865 Single Vineyard Syrah 2007 fra Viña San Pedro på det norske markedet i september inviterte de og vinmakerne til chilensk lunsj. Matskribent og kokebokforfatter Hanne Buxrud og matstylist Ann-Kristin Wang komponerte chilenske tradisjonelle retter og satte dem sammen med viner fra det velkjente chilenske vinhuset Viña San Pedro. Oppskriften inneholder
237 Kalorier,
22 g Karbo,
8 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Empanadas med kjøtt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7679 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Empanadas med kjøtt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 236.88 | 788.15 | Kcal |
Protein | 7.73 | 25.72 | gram |
Karbohydrat | 22.45 | 74.70 | gram |
Kostfiber | 2.19 | 7.29 | gram |
Fett | 12.42 | 41.32 | gram |
Mettet fett | 6.39 | 21.26 | gram |
Salt | 0.45 | 1.50 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.15 | Kr 13.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 331 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Hardkok eggene. Legg rosinene i varmt vann en stund. Finhakk rosinene.
Finhakk løken og stek den myk i olje. Slå ca 2 ss vann i pannen og la det koke inn. Ha i kjøttet, rosinene og krydderet. La det steke mens du rører. Tilsett finhakket persille. Sett fyllet til side. Fjern steinene i oliven. Del opp de kokte eggene i skiver. Skru ovnen på 250 °C.
Smuldre smør i mel og salt. Arbeid deigen med så mye vann som nødvendig for at deigen skal bli fast og smidig. Del deigen i 8 emner. Kjevle ut deigen ca 3 cm tykk. Bruk en asjett som mål til å forme empanadas.
Legg 2 ss fyll, ¼ egg og litt oliven i hver av rundingene. Brett deigen sammen til en halvmåne. Trykk sammen kantene. De kan fuktes med litt kaldt vann for å sitte bedre. Pensle empanadas med sammenpisket egg, og stek dem til de er lysebrune, ca 10-15 minutter midt i ovnen.
Folkevinen fremfor noen - GatoNegro Cabernet Sauvignon - passer perfekt til kjøttdeigbaserte retter.
GatoNegro er en ung, sjenerøs og lettdrikkelig vin med klare toner av modne solbær og bjørnebær.
Middels fyldig med god smak av mørke bær, blant annet solbær. Bløt og behagelig med runde tanniner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Ann-Kristin Wang og Hanne Buxrud
(Intern: 28161)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Chile
Innlagt dato:2011-02-06
Oppdatert dato:2011-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift