Fotograf:Mari Svenningsen Søte pærer og bitter salat er kanskje uvante smaker sammen med medisterkaker, men kombinasjonen er overraskende god. Salaten lager du kjapt mens medisterkakene godgjør seg i stekeovnen.
Oppskriften inneholder 180 Kalorier, 7 g Karbo, 7 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
2. Legg medisterkaker i en ildfast form. Stek dem midt i stekeovn i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
3. Vask pærer og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel til dette. Drypp over sitronsaft for å hindre at pærene blir brune.
4. Vask salat og riv den grovt.
5. Legg på pæreskiver, dryss over valnøtter og ha på honning rett før servering.
Server varme medisterkaker med den friske salaten.
Kjøp gjerne medisterdeig og lag dine egne medisterkaker. Form kakene i håndflaten ved hjelp av en skje, beregn ca. 40 g pr. kake. Brun kakene i en varm stekepanne med smør til de har fått en fin farge rundt det hele, legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i stekeovn på 180 °C i ca. 10 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32736)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-12-19
Oppdatert dato:2016-12-19