Fotograf:Mari Svenningsen Søte pærer og bitter salat er kanskje uvante smaker sammen med medisterkaker, men kombinasjonen er overraskende god. Salaten lager du kjapt mens medisterkakene godgjør seg i stekeovnen.
Oppskriften inneholder 201 Kalorier, 7 g Karbo, 7 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Annonse
Næringsdeklarasjon for Medisterkaker med pære og raddichosalat!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
201.32
896.63
Kcal
Protein
7.39
32.91
gram
Karbohydrat
7.15
31.84
gram
Kostfiber
1.20
5.34
gram
Fett
15.64
69.66
gram
Mettet fett
6.71
29.88
gram
Salt
1.09
4.86
gram
Pris på oppskriften
Kr 6.86
Kr 30.55
Kroner
Hele oppskriften veier
1 782
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
2. Legg medisterkaker i en ildfast form. Stek dem midt i stekeovn i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
3. Vask pærer og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel til dette. Drypp over sitronsaft for å hindre at pærene blir brune.
4. Vask salat og riv den grovt.
5. Legg på pæreskiver, dryss over valnøtter og ha på honning rett før servering.
Server varme medisterkaker med den friske salaten.
Kjøp gjerne medisterdeig og lag dine egne medisterkaker. Form kakene i håndflaten ved hjelp av en skje, beregn ca. 40 g pr. kake. Brun kakene i en varm stekepanne med smør til de har fått en fin farge rundt det hele, legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i stekeovn på 180 °C i ca. 10 minutter.
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32736)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-12-19
Oppdatert dato:2016-12-19
Lesere: 713 totalt.