Høyt. luftig og porøst. Hjemmebakt sukkerbrød på en-to-tre


Oppdatertdato: 2018-05-11 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals, Knut Pettersen, Rosemarie Pettersen Kilder: matprat.no


Hjemmebakt sukkerbrød er nesten på vei bort til fordel for de ferdigbakte man kjøper i butikken. Og det er synd for vi baker dette selv og de smaker mye bedre. Og så er de mye saftigere, ofte høyere og mer luftig, og selvsagt ikke så tørt. Synd om en må bruke masse juice/saft i kaka for at den skal bli saftig.
Disse er jo og veldig aktuelle akkurat nå i kakemåneden Mai. Så prøv en av disse som grunnlag for alle de gode kakene man lager i Mai.

Her er noen enkle råd for de beste sukkerbrødene:


  • Beregn 30 g sukker og 30 g hvetemel pr. egg. Ikke slump med mål og vekt. Bruk kun tempererte egg for at vispingen skal gi et høyt volum på eggedosisen. Pisk i en passe stor, og ikke for vid bolle som er avrundet i bunnen.
  • Pisk først egg og sukker til en lys og lett eggedosis. ”3 bokstavtipset” er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar. Ved piskingen dannes det mikroskopiske luftbobler i titusentall som utvider seg og stivner når de kommer inn i stekeovnen.
  • Tilsett siktet hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott. Rør ut alt melet, men vi må ikke røre så mye at luften går ut av eggedosisen. Hell røren i en smurt springform 22-24 cm i diameter. Fyll formen 3/4 full og stek kaken umiddelbart. Stek ved 160-170 °C i ca. 45 minutter på nederste rille.
  • La kaken stå noen minutter før du tar den ut av formen. Sukkerbrød kan serveres som det er med melisglasur eller siktet melis på toppen. Ønsker vi litt ekstra kan serveringen suppleres med en bolle med bær og en mugge med vaniljesaus.
Eller vi kan forvandle sukkerbrødet til en deilig bløtkake, gjerne fylt med frukt eller bær. Og hvis anledningen inviterer til det kan vi toppe det høye, luftige og porøse sukkerbrødet med pisket krem eller marsipan.


Annonse



Sukkerbrød grunnoppskrift


Prøv også Sukkerbrød grunnoppskrift.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.05.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

En god grunnoppskrift får vi når vi pr. egg bruker 30 g sukker og 30 g hvetemel.
1/4 - 1/2 ts bakepulver er nok til et sukkerbrød, uansett størrelse.
Til rund form 22 cm.
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
Til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille


Med sukkerbrød som utgangspunkt kan du lage de lekreste bløtkaker eller marsipankaker.

Jeg har beregnet næringsinnholdet ut fra 6 egg og stor rund form.

En god grunnoppskrift får vi når vi pr. egg bruker 30 g sukker og 30 g hvetemel.
1/4 - 1/2 ts bakepulver er nok til et sukkerbrød, uansett størrelse.


Fremgangsmåte

160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.

Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.

Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 268,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sukkerbrød uten egg


Prøv også Sukkerbrød uten egg.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.02.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 g sukker
250 g hvetemel
2 ss. potetmel
1/2 ts salt
3 ts. bakepulver
75 g smør
2 dl melk
1/2 sitron


Dette er det beste sukkerbrødet ever! Er så saftig at vi spiste det alene til kaffen og måtte lage ett ekstra til kaken. Vi bruke en mikser og mikset skikkelig til deigen var helt jevn uten klumper.


Fremgangsmåte

Bland sukker og de 2 melsorter, salt og bakepulver. Smelt smøret, hell melk, sitronsaft og finreven sitronskall i og rør det i melblandingen.

Fyll deigen i en velsmurt springform og bak 25-30 min. ved 175-180 grader. La kaken stå litt i formen før den vendes ut til avkjøling.

Halver kaken og putt det fyll i som du ønsker

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 308,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 54,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sukkerbrød med Mandelmel, Sukrin og Fiberfin


Prøv også Sukkerbrød med Mandelmel, Sukrin og Fiberfin.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.11.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

4 egg
100 gram Sukrin
80 gram Mandelmel
20 gram Fiberfin
4 ss eplejuice (evt. vann)



Fremgangsmåte

Piske egg og Sukrin til det blir hvitt. Ha i eplejuice. Bland sammen Fiberfin og Mandelmel, og vend forsiktig inn i eggedosisen.

Hell over i en rund kakeform som er godt smurt, og fordel røren jevnt.
Stekes i ca 20-25 minutter ved 180 grader.

Del kakebunnen i 2 eller 3 deler før den blir helt kald, og legg et fuktig håndkle over. La håndkledet ligge på til kakebunnen skal brukes. Skal du lage bløtkake, er det lurt å dynke bunnen med litt melk eller juice.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 86,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Glutenfritt sukkerbrød 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.09.2002
Denne retten tar ca 0 å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Toro

Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
1 1/2 dl Toro glutenfri brød og kakemiks
1 1/2 ts bakepulver
1 dl potetmel



Fremgangsmåte

Egg og sukker mikses til eggedosis. Bland i mel, bakepulver og potetmel.
Ha røren i en papirkledt rund form 22-24 cm.
Stekes på 170 grader i ca 30 minutter

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 277,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barn av regnbuen - kake.

Barn av regnbuen - kake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.05.2004
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll og pynt:
1 – 1 1/2 dl eplesaft eller -juice til dynking
9 dl kremfløte
ca 2 dl rødt syltetøy
1 kurv jordbær
3 bananer
sjokoladesaus på flaske
ca. 300 g marsipan
gul, grønn, rød og blå konditorfarge
noen seigmenn



Fremgangsmåte

Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Fyll og pynt:
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt. Legg et lag sukkerbrød på fatet og bre syltetøy over. Pisk først 6 dl av fløten. Ha på et lag av kremen og fordel delte jordbær og bananskiver over kremen. Sprøyt sjokoladesaus på kryss og tvers. Legg på neste lag sukkerbrød og gjenta det samme. Legg siste lag sukkerbrød over og dekk kaken med krem.

Kjevle ut en leiv med marsipan. Legg på bunnen av kakeformen og skjær ut en sirkel, stor nok til å dekke toppen av kaken. Legg marsipanen på kaken. Pensle den nederste halvparten av marsipanen med grønn konditorfarge. Den øverste halvparten males i regnbuens farger. Husk at rødt og gult blir orange, gult og grønt blir turkis og rødt og blått blir fiolett. Begynn med rødt innerst og avslutt med fiolett ytterst. Legg på seimenn som ”barn av regnbuen” og pynt med marsipanblomster i ”gresset”.

Pisk resten av kremfløten og fyll den i en sprøytepose. Sprøyt krembomber rundt kanten på kaken til slutt. Bruk kremsprøyte som har tut uten riller.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 232,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barnas 17. mai - kake.

Barnas 17. mai - kake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.05.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
3/4 ts bakepulver

Fyll og pynt:
1 - 1 1/2 dl melk eller fløte til dynking
1 glass (ca. 400 g) jordbærsyltetøy
2 kartonger (6 dl) kremfløte, 4 dl til fyll og 2 dl til dekke av kaken
3 bananer
500 g marsipan
1 eggehvite
pyntegelé i rødt, gult og grønt
kransekakeflagg
konditorfarge
mynte

Kaken stekes i ovn ved 160 °C i ca. 45 min. på nederste rille i form 24 cm i diameter.



Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren straks i smurt kakeform og stek kaken. Avkjøl den på rist.

Del sukkerbrødet i tre lag og dynk hvert lag med melk eller fløte. Legg den nederste bunnen på serveringsfatet.

Dekk kakebunnen med halvparten av syltetøyet. Pisk 4 dl krem og bland i banan-skiver. Fordel halvparten av banankremen på bunnen. Legg den andre bunnen over og fordel syltetøy og banankrem på den. Legg til sist over den tredje kakebunnen med snittsiden opp.

Pisk 2 dl kremfløte og dekk topp og sider av kaken med kremen. Kjevle ut marsipanen. Kjevle en rund leiv som dekker topp og sider. marsipan som er til overs brukes til figurene. Rull leiven over på kjevlet og løft den forsiktig over på kaken. Strekk forsiktig i marsipanen på sidene for å unngå folder i den.

Kjevle ut rester av marsipanen og trykk ut små rundinger. Skjær et snitt i rundingen. Den lille trekanten som kan trilles til hoder. Vikle sirklene til et kremmerhus. Lim dem sammen med eggehvite og sett dem med spissen opp.

Bruk hvitløkpresse og lag "hår" av marsipanen. Legg en liten klump marsipan i pressen og press ut tynne strimler.

Trill små kuler og lim dem på med eggehvite. Fest "håret" med eggehvite. Klem skjørtene i folder nede, da vil de også stå bedre.

Vi har brukt gelétuber i forskjellige farger til å pynte med. Håret pensles med konditorfarge

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 235,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukkerbrød 3.

Sukkerbrød 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2013
Denne retten tar ca 50 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

5 stk egg
150 g sukker
120 g hvetemel
2 ss potetmel
1 ts bakepulver


Utifra denne bunnoppskriften kan du lage mange kaker. Bare fantasien setter grenser!


Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 265,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukkerbrød med 5 egg.

Sukkerbrød med 5 egg


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver


Med sukkerbrød som utgangspunkt kan du lage de lekreste bløtkaker eller marsipankaker.


Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis (Hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok).
2. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen til alt melet er fordelt. Husk melet i bunnen også.
3. Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter.
4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160 °C i ca. 45 minutter.

La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 267,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med vaniljekrem.

Bløtkake med vaniljekrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Kraft foods

Ingredienser

Sukkerbrød:

3 stk egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl)hvetemel
0,50 ts Freia bakepulver

Fyll:
1 pakke Freia kakefyll med vaniljesmak
4 dl melk
1 dl bringebær - eller jordbærsyltetøy

Krem:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts Freia vaniljesukker



Fremgangsmåte

1. Visp eggedosis av egg og sukker.
2. Bland mel og bakepulver, og vend det forsiktig i eggedosisen.
3. Fyll røren i smurt form, ca 24 cm i diameter, og stek kaken ved 160°C i ca 40 min på nederste rille.
4. Avkjøl kaken i formen på rist.
5. Lag Freia Kakefyll med vaniljesmak etter anvisning på pakken.
6. Del kaken i to eller tre lag og legg dem sammen med syltetøy og Freia Kakefyll mellom lagene.
7. Dekk kaken med pisket krem og pynt gjerne med friske bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 202,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:354
Norsk mat.Vafler.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.