Fotograf:Astrid Hals
Barn av regnbuen - kake inneholder 233 Kalorier, 19 g Karbo, 4 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Barn av regnbuen - kake har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Fyll og pynt:
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt. Legg et lag sukkerbrød på fatet og bre syltetøy over. Pisk først 6 dl av fløten. Ha på et lag av kremen og fordel delte jordbær og bananskiver over kremen. Sprøyt sjokoladesaus på kryss og tvers. Legg på neste lag sukkerbrød og gjenta det samme. Legg siste lag sukkerbrød over og dekk kaken med krem.
Kjevle ut en leiv med marsipan. Legg på bunnen av kakeformen og skjær ut en sirkel, stor nok til å dekke toppen av kaken. Legg marsipanen på kaken. Pensle den nederste halvparten av marsipanen med grønn konditorfarge. Den øverste halvparten males i regnbuens farger. Husk at rødt og gult blir orange, gult og grønt blir turkis og rødt og blått blir fiolett. Begynn med rødt innerst og avslutt med fiolett ytterst. Legg på seimenn som ”barn av regnbuen” og pynt med marsipanblomster i ”gresset”.
Pisk resten av kremfløten og fyll den i en sprøytepose. Sprøyt krembomber rundt kanten på kaken til slutt. Bruk kremsprøyte som har tut uten riller.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 17746)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Kaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-05-14
Oppdatert dato:2018-04-18