Fotograf:Mat.no Kongelig iskake. Dette er en av de kakene i serien om stjernetegn som ble utviklet for mange år siden. Denne kom i materiale som jeg fikk fra Opplysningskontorene for landbruket som det het da. Tine har og vært med på dette.
Oppskriften inneholder 341 Kalorier, 23 g Karbo, 6 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Til bunnen: Skåld halvparten av mandlene og mal både de skåldete og uskåldete mandlene. Visp eggehvitene stive , tilsett sitronsaft og visp videre mens melis tilsettes. Fold forsiktig inn mandlene. dekk bunnen av kakeformen med bakepapir og hell i mandelrøren. Stek bunnen og avkjøl den i formen.
Til iskremen: Riv sjokoladen fint på rivjern. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Kok sukker og vann til en seig sukkersaus, klem vannet av gelatinen og smelt den i den kokende sukkersausen. Avkjøl litt og visp sukkersausen sammen med eggeplommene. Fold forsiktig inn vispet kremfløte og portvin. Sett iskremen i fryseboksen og la den stivne litt. Rør i den et par ganger under nedfrysingen.
Ta bunnen ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett mandelbunnen på serveringsfat og sett ringen til kakeformen rundt bunnen. hell halvparten av den halvfryste iskremen over bunnen og dryss halvparten av sjokoladen over. Fordel så resten av iskremen over og dryss på resten av sjokoladen.
La kaken stå i fryseren til den er helt stiv.
Ta iskaken ut ca. 30 minutter før den skal serveres slik at den blir passe spisemyk.
Lag mønster etter krepsen på kakebildet. Skjær ut Krepsen i utkjevlet rosa marsipan. Legg marsipankrepsen på kaken og legg jordbær i skiver oppå. Marker øyne og følehorn med lakris og godteri. Pynt med noen kremstjerner til slutt
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Mat.no
(Intern: 32)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-06-19
Oppdatert dato:2017-06-19