Fotograf:
Astrid Hals
Barnas 17. mai - kake inneholder
236 Kalorier,
27 g Karbo,
6 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Barnas 17. mai - kake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Barnas 17. mai - kake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
9640 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Barnas 17. mai - kake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 235.71 | 5 193.46 | 432.79 | Kcal |
Protein | 5.59 | 123.17 | 10.26 | gram |
Karbohydrat | 27.23 | 599.97 | 50.00 | gram |
Kostfiber | 1.41 | 31.07 | 2.59 | gram |
Fett | 11.29 | 248.76 | 20.73 | gram |
Mettet fett | 3.18 | 70.07 | 5.84 | gram |
Salt | 0.13 | 2.80 | 0.23 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.76 | Kr 60.81 | Kr 5.07 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 203 totalt | 2 203 pr porsj | 184 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,2 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren straks i smurt kakeform og stek kaken. Avkjøl den på rist.
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk hvert lag med melk eller fløte. Legg den nederste bunnen på serveringsfatet.
Dekk kakebunnen med halvparten av syltetøyet. Pisk 4 dl krem og bland i banan-skiver. Fordel halvparten av banankremen på bunnen. Legg den andre bunnen over og fordel syltetøy og banankrem på den. Legg til sist over den tredje kakebunnen med snittsiden opp.
Pisk 2 dl kremfløte og dekk topp og sider av kaken med kremen. Kjevle ut marsipanen. Kjevle en rund leiv som dekker topp og sider. marsipan som er til overs brukes til figurene. Rull leiven over på kjevlet og løft den forsiktig over på kaken. Strekk forsiktig i marsipanen på sidene for å unngå folder i den.
Kjevle ut rester av marsipanen og trykk ut små rundinger. Skjær et snitt i rundingen. Den lille trekanten som kan trilles til hoder. Vikle sirklene til et kremmerhus. Lim dem sammen med eggehvite og sett dem med spissen opp.
Bruk hvitløkpresse og lag "hår" av marsipanen. Legg en liten klump marsipan i pressen og press ut tynne strimler.
Trill små kuler og lim dem på med eggehvite. Fest "håret" med eggehvite. Klem skjørtene i folder nede, da vil de også stå bedre.
Vi har brukt gelétuber i forskjellige farger til å pynte med. Håret pensles med konditorfarge
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Prior
(Intern: 17745)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-05-14
Oppdatert dato:2004-05-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift