Fotograf:
Melk.no
Er du eller noen du kjenner født i vektens tegn? Da kan du jo lage denne flotte kaken for å feire bursdagen. Oppskriften inneholder
352 Kalorier,
27 g Karbo,
6 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vektens kake 24. september - 23. oktober er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4425 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Vektens kake 24. september - 23. oktober med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 352.48 | 9 190.07 | 1 148.76 | Kcal |
Protein | 6.03 | 157.22 | 19.65 | gram |
Karbohydrat | 27.00 | 703.96 | 88.00 | gram |
Kostfiber | 2.72 | 70.92 | 8.86 | gram |
Fett | 23.88 | 622.61 | 77.83 | gram |
Mettet fett | 10.69 | 278.72 | 34.84 | gram |
Salt | 0.12 | 3.23 | 0.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.85 | Kr 178.60 | Kr 22.32 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 607 totalt | 2 607 pr porsj | 326 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Fold forsiktig inn mandler blandet med mel og bakepulver. Rør lett til en jevn røre. Hell røren i en godt smurt form. Stek bunnen og avkjøl på rist.
Del kakebunnen i to lag og dynk med sukkersaus fra pæreboksen. Ta til side to halve pærer til vekten. Hakk resten av pærene samt nøttene og sjokoladen. Visp 5 dl av kremfløten stiv med sukker. Bland halvparten av den vispede kremen med sjokolade, nøtter og pære. Fyll kaken med denne kremen.
Legg på kakelokket og smør den ublandete kremen over hele kaken. Stryk kremen så glatt som mulig over hele kaken.
Legg på mønstersjablong og riss med en skarp kniv rundt vekten. Ta vekk mønsteret og marker selve vekten med sprøytegelé. Lag vektlengder av sukkerkuler og legg de halve pærene på som vektskåler (se godt på bildet!). Visp resten av kremfløten (2,5 dl) og sprøyt den rundt den pyntede kaken.
Bruk en liten langpanne på ca 20 x 30 cm til en kake på 8 - 10 porsjoner.
I stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28349)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-06
Oppdatert dato:2013-08-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift