Fotograf:
Melk.no
17. mai kaken! inneholder
291 Kalorier,
25 g Karbo,
6 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
17. mai kaken! har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
17. mai kaken! er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6473 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i 17. mai kaken! med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 290.82 | 7 065.41 | 441.59 | Kcal |
Protein | 5.62 | 136.54 | 8.53 | gram |
Karbohydrat | 24.96 | 606.40 | 37.90 | gram |
Kostfiber | 1.00 | 24.29 | 1.52 | gram |
Fett | 18.50 | 449.45 | 28.09 | gram |
Mettet fett | 7.97 | 193.63 | 12.10 | gram |
Salt | 0.16 | 3.98 | 0.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.15 | Kr 100.82 | Kr 6.30 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 429 totalt | 2 429 pr porsj | 152 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,33 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.
Vaniljekrem:
1. Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret.
3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp.
4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig.
Jordbærkrem:
1. Pisk kremen stiv og vend inn jordbærsyltetøy.
Fremgangsmåte:
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Pisket fløte tilsatt sukker til krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen.
5. Klipp ut en runding av bakepapir på ca. 17 cm i diameter og legg den midt oppå kaken.
6. Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca. 3 mm tykt og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
7. Skjær et kryss midt på marsipanlokket som strekker seg fra ytterkant til ytterkant av bakepapirsirkelen. Del stykkene på nytt i to. Du vil da ha 8 like store ”kakestykker”. Rull marsipanen på hver av ”kakestykkene” fra spissen og tilbake til ytterkanten. Ta bort bakepapiret.
8. Marker skille mellom kakestykkene med krem. Bruk en sprøytepose. Pynt med jordbær og blåbær i annenhver del.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 24101)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-07-14
Oppdatert dato:2007-07-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift