17. mai kaken!



17. mai kaken! oppskrift.
Fotograf: Melk.no
17. mai kaken! inneholder 291 Kalorier, 25 g Karbo, 6 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
17. mai kaken! har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

17. mai kaken! er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6473 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Sukkerbrød:

4stkegg
100grsukker
75grhvetemel
2sspotetmel
1tsbakepulver

Vaniljekrem:

1stkvaniljestang
3dlhelmelk
1dlkremfløte
1dlsukker
3stkegg
3ssmaisennamel

Jordbærkrem:

3dlkremfløte
200grjordbærsyltetøy

Lokk:

3dlkremfløte
2sssukker
500grmarsipan
blåbær til pynt
jordbær til pynt




Kalorier og næringsinnhold i 17. mai kaken! med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier290.827 065.41441.59Kcal
Protein5.62136.548.53gram
Karbohydrat24.96606.4037.90gram
Kostfiber1.0024.291.52gram
Fett18.50449.4528.09gram
Mettet fett7.97193.6312.10gram
Salt0.163.980.25gram
Pris på oppskriftenKr 4.15Kr 100.82Kr 6.30.-
Hele oppskriften veier2 429 totalt2 429 pr porsj152 pr stk gram
Energiprosent fra karbo34,33 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.

Vaniljekrem:
1. Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret.
3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp.
4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig.

Jordbærkrem:
1. Pisk kremen stiv og vend inn jordbærsyltetøy.

Fremgangsmåte:
1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Pisket fløte tilsatt sukker til krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen.
5. Klipp ut en runding av bakepapir på ca. 17 cm i diameter og legg den midt oppå kaken.
6. Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca. 3 mm tykt og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
7. Skjær et kryss midt på marsipanlokket som strekker seg fra ytterkant til ytterkant av bakepapirsirkelen. Del stykkene på nytt i to. Du vil da ha 8 like store ”kakestykker”. Rull marsipanen på hver av ”kakestykkene” fra spissen og tilbake til ytterkanten. Ta bort bakepapiret.
8. Marker skille mellom kakestykkene med krem. Bruk en sprøytepose. Pynt med jordbær og blåbær i annenhver del.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 24101)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-07-14
Oppdatert dato:2007-07-14


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bowlingkulekake.Bowlingkulekake.
Denne retten har 315,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bryllupskake 2.Bryllupskake 2.
Denne retten har 354,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Petits choux med tyttebær i karamellkrem.Petits choux med tyttebær i karamellkrem.
Denne retten har 222,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med friske bær.Pavlova med friske bær.
Denne retten har 154,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med sukrin.Pavlova med sukrin.
Denne retten har 136,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mini Pavlova med vaniljekrem og bær.Mini Pavlova med vaniljekrem og bær.
Denne retten har 211,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk bløtkake.Norsk bløtkake.
Denne retten har 198,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake 4.Marsipankake 4.
Denne retten har 336,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med gelélokk 2.Bløtkake med gelélokk 2.
Denne retten har 159,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake med kremfløte og jordbær.Marsipankake med kremfløte og jordbær.
Denne retten har 261,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkakestjerne.Bløtkakestjerne.
Denne retten har 245,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Morsdagshjerte.Morsdagshjerte.
Denne retten har 239,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Trøffelkake fra Dansukker.Trøffelkake fra Dansukker.
Denne retten har 380,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Petit choux.Petit choux.
Denne retten har 241,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Prinsessekaker.Prinsessekaker.
Denne retten har 265,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.