Fotograf:
Melk.no
Denne kaken begynte å bli kjent under tilnavnet "Verdens beste" allerede på 1960-tallet. Prøv den selv og se hva du synes! Oppskriften inneholder
302 Kalorier,
32 g Karbo,
5 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Verdens beste/Kvæfjordkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
15484 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Verdens beste/Kvæfjordkake med ingrediensene over!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
|---|
| Kalorier | 302.15 | 5 266.47 | 438.87 | Kcal |
| Protein | 5.43 | 94.64 | 7.89 | gram |
| Karbohydrat | 31.62 | 551.14 | 45.93 | gram |
| Kostfiber | 1.06 | 18.48 | 1.54 | gram |
| Fett | 16.87 | 294.04 | 24.50 | gram |
| Mettet fett | 8.46 | 147.46 | 12.29 | gram |
| Salt | 0.28 | 4.95 | 0.41 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 3.94 | Kr 68.67 | Kr 5.72 | .- |
| Hele oppskriften veier | 1 743 totalt | 1 743 pr porsj | 145 pr stk | gram |
| Energiprosent fra karbo | 41,86 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Bunn
Sett stekeovnen på 175 °C. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn eggeplommene og melk. Tilsett hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
Dekk en langpannen med bakepapir og fordel deigen jevnt utover. Eller fordel deigen i to bakepapirkledde, eller godt smurte, springformer (24 cm i diameter).
Marengs
Pisk eggehvitene nesten stive med en mikser og tilsett sukkeret i en tynn stråle under visping. Pisk til du får en stiv og blank marengs. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken/kakene midt i ovnen i 15 - 20 minutter og avkjøl den/de.
Del kaken i to like deler (har du bakt kaken i springform skal ikke disse kakene deles). Legg den ene delen på fatet med marengsen ned. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vanilje/romkremen og bre kremen over denne bunnen. Legg den andre kakedelen oppå med marengsen opp.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28350)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Norge
Innlagt dato:2013-08-06
Oppdatert dato:2013-08-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift