Fotograf:
Marie Von Krogh
Oppskriften er hentet fra fagbladet Baker og Konditor nr 3, 2009 Oppskriften inneholder
343 Kalorier,
18 g Karbo,
5 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Slottskake er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
18338 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Slottskake!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 342.51 | 3 644.31 | Kcal |
Protein | 5.03 | 53.52 | gram |
Karbohydrat | 18.17 | 193.33 | gram |
Kostfiber | 0.79 | 8.41 | gram |
Fett | 27.57 | 293.34 | gram |
Mettet fett | 14.18 | 150.88 | gram |
Salt | 0.09 | 0.91 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.75 | Kr 61.18 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 064 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,21 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Finn frem en kakering på
22 cm, legg en mandel/
nøttebunn som er litt
mindre ned i bunnen
på ringen.
Legg gelatinen i kaldt vann, ca 10 minutter.
Pisk kremfløten halvstiv.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Rasp av skallet (bare det gule) av sitronen.
Press saften av sitronen og kok dette opp, ta
gryta av varmen.
Klem vannet godt av gelatinen og ha den oppi
den varme sitronsaften slik at den smelter.
Hell sitronsaften med gelatinen i en tynn
stråle oppi eggedosisen og ha sitronskallet
oppi.
Eggedosisen vendes inn i den halvstive
kremen.
Hell fromasjen i kakeringen, frys kaken.
Ta den ut av fryseren etter to timer. Pyntes.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Godalen videregående skole
(Intern: 25614)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-03-28
Oppdatert dato:2009-03-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift