Fotograf:
Melk.no
Denne kaken kan med fordel også brukes som en dåpskake. Eller rett og slett som en festkake uten en person som skal hedres. Oppskriften inneholder
356 Kalorier,
28 g Karbo,
8 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marias konfirmasjonshatt er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4004 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Marias konfirmasjonshatt med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 355.90 | 9 863.16 | 616.45 | Kcal |
Protein | 7.59 | 210.34 | 13.15 | gram |
Karbohydrat | 27.91 | 773.48 | 48.34 | gram |
Kostfiber | 2.01 | 55.70 | 3.48 | gram |
Fett | 23.32 | 646.27 | 40.39 | gram |
Mettet fett | 6.89 | 190.94 | 11.93 | gram |
Salt | 0.18 | 4.92 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.33 | Kr 147.71 | Kr 9.23 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 771 totalt | 2 771 pr porsj | 173 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Bunner:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Tilsett mandler og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røre i de smurte formene . Den minste kaken bør være lavere enn den store.
Fyllet:
Rør vaniljekremen jevn. Visp kremfløten til luftig krem. Bland vaniljekrem og krem. Tilsett grovhakkede valnøtter. Del den store bunnen i tre og den minste i to lag. Dynk med juice eller melk. Fyll kakene med vaniljekremen.
Pynten:
Visp resten av fløten til luftig krem. Dekk begge kakene med kremen. Kjevle ut marsipanlokk til den store kaken. Legg det på og strekk det jevnt inntil kaken. Renskjær kanten helt inntil kaken. Kjevle marsipan til hattekaken og beregn bremmen i størrelsen på lokket. Legg det på og dander bremmen i folder. Kjevle hattebåndet i for eksempel rosa marsipan og strekk det rundt hatten. Lag eventuelt blomster og sett bak på båndet.
Tips:
Dryss litt hvetemel på bordet under kjevling av marsipanlokkene. Da holder de seg lenger tørre
Runde kakeformer, 26 og 15 cm i diameter (til en kake på 8-10 porsjoner).
I stekeovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28561)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-09
Oppdatert dato:2013-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift