Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn



Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn oppskrift.
Fotograf: Dr Oetker
Frisk og god kake til påske. Litt vrien og tar noe tid.

Oppskriften inneholder 289 Kalorier, 16 g Karbo, 4 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Mandelbunn:

3stkeggehviter
130grsukker
200grmandelmel
40grsmeltet smør

Sitronmousse

2stkDr. Oetker Gelatinblader
1dlsitronsaft
30grsukker
6stkeggeplommer
200grhvit sjokolade , hakket
litt gul konditorfarge
4dlfløte
3stkeggehviter

Crème fraîche- lag:

1dlfløte
1dlcrème fraîche , 35% fett
1ssmelis
1sssitronsaft

Dekor

2,5dlfløte
Dr. Oetker Cupcake Chocolate Stars




Kalorier og næringsinnhold i Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier288.715 468.17341.76Kcal
Protein3.9274.244.64gram
Karbohydrat16.47311.9419.50gram
Kostfiber0.030.570.04gram
Fett23.01435.8127.24gram
Mettet fett14.07266.4916.66gram
Salt0.152.880.18gram
Pris på oppskriftenKr 6.04Kr 114.40Kr 7.15.-
Hele oppskriften veier1 894 totalt1 894 pr porsj118 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

1
Sett stekovnen på 180 °C over- og undervarme. Smør en springform 24 cm og dryss med mel.

2
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, èn og èn spiseskje av gangen og pisk til massen blir til marengs.
Vend i mandelmelet og så det smeltede smøret, rør til massen er jevn.
Stek mandelbunnen midt i ovnen i 20- 25 minutter, til den føles fast ved et lett trykk.
Avkjøl mandelbunnen i formen og vend den ut på et serveringsfat. Vask springformen innvendig og plasser den over mandelbunnen.

3
Sitronmousse:
Legg gelatinen i en skål med kaldt vann. Bladene skal være dekket av vann.
Varm opp sitronsaft og sukker i en kjele, rør til sukkeret er smeltet og avkjøl lett.
Legg eggeplommene i en skål som tåler varme og hell i litt og litt av sitronsaften under stadig omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det forsiktig opp under konstant røring til kremen tykner. Sitronkremen er ferdig når du kan dra fingeren over baksiden av en tresleiv uten at kremen renner. Ta kjelen av varmen.
Klem ut vannet av gelatinen, legg den i den lune sitronkremen og rør godt til gelatinen er løst opp. Sett kremen til side.
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Skålen må ikke røre bunnen av kjelen for sjokoladen blir ødelagt om den blir for varm. Ta sjokoladen av vannbadet mens det forstatt er hele biter igjen og rør til alt er smeltet.
Vend den smeltede sjokoladen og konditorfargen i sitronkremen til massen er jevn. Avkjøl i kjøleskap
Pisk fløten til krem og eggehvitene stive. Vend først inn kremen i sitronkremen, deretter de stive eggehvitene. Konsistensen er nå mer som mousse. Fordel sitronsjokolademoussen over den avkjølte mandelbunnen, avrett toppen og sett kaken kjølig i minst seks timer. Den kan også stå over natten.

4
Crème fraîche- lag:
Pisk fløte, crème fraîche, melis og sitron til en krem og smør det i et tynt lag på toppen av kaken.

5
Dekor:
Like før servering piskes fløten til krem. Fyll i en sprøytepose med stjernetipp og lag små rosetter på kaken. Legg en sjokoladestjerne på hver rosett.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dr Oetker
(Intern: 33782)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2018-03-15
Oppdatert dato:2018-03-15
Lesere: 1071 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Otellokake med Vaniljekrem og Firkløver.Otellokake med Vaniljekrem og Firkløver.
Denne retten har 242,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stenbukkens kake, 22. desember - 20. januar.Stenbukkens kake, 22. desember - 20. januar.
Denne retten har 289,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med friske bær.Bløtkake med friske bær.
Denne retten har 217,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamellkake med karamellkrem.Karamellkake med karamellkrem.
Denne retten har 293,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krepsens kake- 22 juni- 22 Juli.Krepsens kake- 22 juni- 22 Juli.
Denne retten har 341 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Verdens beste/Kvæfjordkake.Verdens beste/Kvæfjordkake.
Denne retten har 302,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremkake-lettvint.Kremkake-lettvint.
Denne retten har 232,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Slottskake.Slottskake.
Denne retten har 340,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krumkaker fra Akershus.Krumkaker fra Akershus.
Denne retten har 323,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frossen marengsterte med jordbær.Frossen marengsterte med jordbær.
Denne retten har 191,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med jordbær og vaniljekrem.Bløtkake med jordbær og vaniljekrem.
Denne retten har 224,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også 17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått.17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått.
Denne retten har 198,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Strull (Spiserør).Strull (Spiserør).
Denne retten har 334,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eventyrkaker.Eventyrkaker.
Denne retten har 266,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova 4.Pavlova 4.
Denne retten har 181,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.