Fotograf:
Melk.no
Hva smaker vel bedre enn en stor og deilig bløtkake. Pynt den med friske bær og den vil se helt fantastisk ut! Oppskriften inneholder
196 Kalorier,
19 g Karbo,
4 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bløtkake i rødt, hvitt og blått er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10430 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bløtkake i rødt. hvitt og blått med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 195.75 | 4 609.33 | 384.11 | Kcal |
Protein | 3.66 | 86.18 | 7.18 | gram |
Karbohydrat | 18.59 | 437.74 | 36.48 | gram |
Kostfiber | 1.13 | 26.61 | 2.22 | gram |
Fett | 11.61 | 273.38 | 22.78 | gram |
Mettet fett | 6.78 | 159.65 | 13.30 | gram |
Salt | 0.16 | 3.69 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.56 | Kr 130.92 | Kr 10.91 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 355 totalt | 2 355 pr porsj | 196 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.
Fyll og pynt
Del kakebunnen i tre lag eller bruk en ferdig 3-lags kakebunn.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.
Visp halvparten av kremfløten til luftig krem.
Smør jordbærsyltetøy jevnt utover kakebunnen og bland vaniljekremen med 2/3 av kremen og fordel halvparten av dette utover bunnen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør bringebær syltetøy jevnt utover kakebunnen og fordel resten av vaniljekremblandingen utover.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Smør den siste delen med krem jevnt utover toppen av kaken. Visp resten av kremfløten til luftig krem.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt fine små "sprøyteblomster" rundt kaken. Er det krem igjen kan dette fordeles på toppen av kaken.
Pynt med en ring med blåbær ytterst, så bringebær, jordbær, bjørnebær og til slutt rips i midten.
Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse til slutt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30570)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-11
Oppdatert dato:2013-08-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift