Fotograf:Brodogkorn.no Denne kaken er en klassisk festkake til norske høytidsdager. Sukkerbrødbunn med pisket krem og rørte bær, dekket med marsipanlokk, jordbær og pistasjenøtter.
Oppskriften inneholder 252 Kalorier, 20 g Karbo, 5 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bunn:
1. Pisk egg og sukker til luftig og lys eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell over i en smurt springform (dekk gjerne bunnen med bakepapir først) og stek på 175 grader i 30–40 minutter. Pass på at du ikke åpner døren til stekeovnen for tidlig, da kan kaken falle sammen.
Fyll:
4. Pisk fløten til krem.
5. Rør sammen 6-10 jordbær med 1-2 ss sukker.
Montering:
6. Del kakebunnen i tre og ha rørte jordbær på den underste delen. Ha over krem og legg over delte jordbær. Legg på den andre delen av kakebunnen og ha over et nytt lag med rørte bær, krem og delte jordbær. Bruk resten av kremen over og rundt kaken.
7. Legg et bakepapirark over kaken og legg marsipanlokket over. Skjær en stjerne i midten av kaken, og brett flikene utover. Fjern papiret og pynt med jordbær og pistasjenøtter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 31413)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2014-05-16
Oppdatert dato:2021-07-31