Fotograf:Ove Kristian Jødal Fylte vannbakkels med vaniljekrem og kledd med "marsipanlaken" både ser og smaker som spøkelser. Hva passer vel bedre til Halloween-feiringen?
Oppskriften inneholder 323 Kalorier, 25 g Karbo, 7 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Del smør i biter og kok opp i en kjele med vann. Ha i siktet hvetemel og rør til alt samler seg til en jevn klump. Ta kjelen av platen og avkjøl litt.
Visp inn ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg. Røren skal være så tykk at den holder formen. Sett vannbakkelsene med teskje på en stekeplate med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen ved 200 ºC i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra de første 10-15 minuttene, da faller kakene lett sammen. Avkjøl på rist.
Pisk kremfløten stiv og bland inn vaniljekrem.
Del marsipanpølse i skiver og kjevle ut til små, runde marsipanlaken.
Smelt sjokolade til dekorering.
Montering: Skjær forsiktig vannbakkelsene i to. Fyll dem med krem. Legg på et marsipanlaken. Tegn øyne og munn med smeltet sjokolade.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 31200)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2014-02-24
Oppdatert dato:2018-10-26